Vergil și Liviu Suciu propun întoarcerea la „RĂDĂCINI”, la ICR Beijing

9 ICR BeijingArtiștii români Vergil Suciu – sculptor și Liviu Suciu – fotograf vor expune o serie de lucrări sub titlul „RĂDĂCINI”, în cadrul unui eveniment care va fi găzduit de Institutul Cultural Român din Beijing. Vernisajul expoziției care va cuprinde lucrări în premieră va avea loc marți, 1 august, de la ora 17:30.

Lucrările de artă plastică realizate de Vergil Suciu, compoziții din lemn, sticlă și metal, sunt reprezentări ale începuturilor vieții pe pământ, puncte de pornire și repere în existența umană, simboluri și mituri care contribuie în mod esențial la conturarea fizionomiei particulare în relația om-natură.

În egală măsură, fotografiile realizate de Liviu Suciu aduc în fața publicului secvențe unice din lumea sălbatică a Dobrogei, un spațiu în care natura se manifestă nealterat, unde umblă liber ultimii cai sălbatici ai estului-european. Imaginile surprinse la Periprava, un loc marcat aspru de vreme și de istoria recentă, conturează în mod esențial mesajul evenimentului: RĂDĂCINI, subliniind necesitatea întoarcerii la locurile în care se mai găsesc urme ale începuturilor vieții, așa cum a fost creată de natură.

Afis Vergil Suciu ICR Beijing       Afis Liviu Suciu ICR Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.