Republica Moldova la târgul de caritate “Iubirea nu cunoaște granițe” 2017

Ambasada Republicii Moldova în R.P. Chineză a participat, sâmbătă, la Târgul Internațional de Caritate “Iubirea nu cunoaște granițe”, organizat de Ministerul chinez de Externe și patronat doamna Qian Wei, soția ministrului de Externe, Wang Yi. Desfășurat, în acest an, pe Stadionul Muncitorilor din Beijing, evenimentul a atras aproape 80 de ambasade acreditate în China fiind, din nou, un regal cultural-culinar, în care fiecare țară prezentă a avut ocazia să își promoveze valorile, dar și să contribuie la un proiect umanitar.

Acțiunea caritabilă din acest an a fost derulată sub sloganul “Construind o casă sănătoasă în Yunnan”, fondurile donate urmând să fie folosite pentru construirea unei săli de tratament în județul Jinping County și Prefectura Honghe și județul Malipo din Prefectura Wenshan. Ambele proiecte sunt derulate prin Fundația pentru Reducerea Sărăciei din China.

“Ca în fiecare an, Ambasada Republicii Moldova partipă la târgul de caritate organizat la Beijing. Dorim ca prin efortul nostru de astăzi, prin donațiile pe care le facem, să aducem o contribuție simbolică și să ne alăturăm inițiativelor autorităților din China în cadrul uriașului proiect de eradicare a sărăciei. Proiectul ‘Iubirea nu cunoaște mergini’, organizat de Ministerul chinez de Externe, reprezintă un model de înțelegere a realităților globale cu care ne confruntăm, realități care pun alături bogăția și sărăcia, dezvoltarea și sub-dezvoltarea”, a declarat Diana Macarevici Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în R.P. Chineză.

Trebuie spus că spațiile puse la dispoziție pe Stadionul Muncitorilor din Beijing au fost luate cu asalt de chinezii dornici să își satisfacă și exprime curiozitatea în fața altor culturi, până la orele prânzului peste 50.000 de vizitatori contribuind la rândul lor cu donații prin intermediul biletelor de acces.
O parte dintre aceștia au avut ocazia să achiziționeze produse din Republica Moldova, principala curiozitate fiind exprimată în legătură cu vinurile și produsele artizanale.

La evenimentul de sâmbătă au participat aproape toate țările Europei, la rândul său Ambasada UE având un stand, Ambasadorul  Hans Dietmar Schweisgut (foto jos, dreapta) fiind prezent, alături de alte câteva zeci de diplomați și angajați diplomatici aflați la post în China.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Europa, Republica Moldova, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.