Generația mea a ratat întâlnirea cu Istoria …

Fac parte din generaţia care conduce România, de o bună bucată de vreme!

Fac parte din generația care a distrus speranța, sensul umanității și sensul valorii în România. Mai mult, fac parte din generația care a deviat și ratat întâlnirea României cu Istoria, la început de secol XXI. Absolut nimic din evenimentele ultimilor aproape 30 de ani, după căderea regimului comunist, nu a plasat România în rândul națiunilor mândre, dominate de orgoliu și patriotism sănătos, deși am avut libertatea de a alege și a construi un viitor onest, conectat la valorile tradiționale interne. Ecourile construcțiilor social-economice comuniste din România au fost transformate şi exprimate în acţiuni dominate de ură, concretizate prin demolare, lăsând viitorului o moştenire sleită de energie, lipsite de elementarele argumente morale. 

Fac parte din generația care a promovat individualismul şi grupurile prost-exclusiviste, în detrimentul comunităţii; generaţia care a promovat falsul ca maximă valoare, până am ajuns să trăim o viaţă secondhand … prima fiind amanetată străinilor; generația care a personalizat la singular ideea de națiune, patriotismul fiind o problemă mai ruşinoasă decât analfabetismul funcţional; generația care a transformat valoarea în subiect de context, sufocată în detalii nesemnificative; generaţia care a preluat şi transmis oportunismul, laşitatea, iresponsabilitatea, ca principală formă de viaţă; generaţia care este cea mai străină de propria istorie, fie ea şi recentă!

Fac parte din generaţia reprezentată de individualităţi de geniu, înjurate de masa educată să fie imbecilă, în ciuda diplomelor universitare; generaţia care a ajuns din eroare la catedră şi în diferite funcţii publice de unde a generat tragedii educaţionale, personale, familiale, cu efecte la nivelul societăţii; generaţia care înainte de a cunoaşte, judecă; generaţia care mai mult ca oricare alta şi-a umilit părinţii şi înaintaşii; generaţia care a consumat şi consumă mai mult decât produce în mod real!

Fac parte din generaţia dominată de false şi străine valori, de false personalităţi, motiv pentru care suntem mai vinovaţi în faţa manipulării pe care o acceptăm cu seninătate; generaţia care deşi a cunoscut ordinea, a promovat haosul şi lipsa de rigoare; generaţia care deşi observă şi înţelege implacabilul dezastru naţional, se complace!

Fac parte din generaţia care, spre ruşinea imposibil de şters, va lăsa moştenire o ţară lipsită de resurse, de credinţă, deşi am avut nenumărate exemple de sacrificiu!

Fac parte din generaţia care a uitat sensul unităţii, consensului, omeniei, pentru că generaţia mea a ajuns să conducă nefiind deloc dispusă la responsabilitate, cu orice risc!

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.