China Media Group, noul conglomerat media chinez a fost oficializat!

Autorităţile din China au decis comasarea celor mai mari instituţii media din capitala Beijing, astfel că Televiziunea Centrală din China (CCTV), Postul National de Radio (CNR) și Radio China International (CRI) au devenit oficial, începând de joi, China Media Group (CMG). Procesul face parte din reorganizarea instituțională la nivel naţional, noul grup media urmând să activeze ca o platformă radio-tv şi multimedia.

Ceremonia organizată la sediul Radio China Internaţional a avut loc la primele ore ale dimineţii, momentul fiind marcat de angajaţii postului cu nedisimulată emoţie, dar şi în stilul tradiţional, cu nenumărate transmisii foto-video pe reţelele de socializare chineze.

China Media Group va funcţiona cu trei mari departamente: Guanghualu, Fuxingmen și Lu Gu, reprezentând fiecare dintre cele instituțiile componente. Totodată, CMG va forma un conglomerat media care numără aproximativ 10.000 de angajați.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.