Denis Jelimalai, noul Ambasador al Republicii Moldova în China

Republica Moldova are un nou ambasador în Republica Populară Chineză, în persoane E.S. Denis Jelimalai (foto), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar. În vârstă de 40 de ani (n. 15 februarie 1978), Jelimalai are experiență în diplomația economică, în trecut ocupând funcţia de director al Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului din Moldova. Este căsătorit, are doi copii şi este vorbitor de engleză, rusa şi română.

Potrivit presei de la Chișinău, Denis Jelimalai a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Economice Internaţionale, Specialitatea Relaţii Economice Internaţionale (engleză). De asemenea, A studiat la Universitatea Liberă din Republica Moldova, fiind Licențiat în Drept, Specializarea Drept Internațional.

Începând din anul 2001, a deținut funcțiile: specialist principal al Direcției principale colaborare cu organismele financiare internaționale din cadrul Ministerului Economiei din Republica Moldova; șef-adjunct al Direcției principale colaborare cu organismele financiare internaționale la Ministerul Economiei; șef al Direcției principale colaborare cu organismele financiare internaționale la Ministerul Economiei; director-adjunct al Direcţiei Generale Cooperare Economică Externă, Şef al Direcţiei Cooperare cu Organismele Financiare Internaţionale la ME; consultant principal în Unitatea pentru Reforma Administrației Publice Centrale, Grupul de Experți la Aparatul Guvernului Republicii Moldova; Secretar II şi Secretar I în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România.

De asemenea, a fost director-adjunct executiv, Șef al Direcției Atragerea Investițiilor Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO); director Executiv Interimar MIEPO și Director Executiv MIEPO.

În perioada 2013-2017 a fost Consilier economic la Ambasada Republicii Moldova din România, iar din septembrie 2017 a fost Consultant în cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) pentru consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.