SUA ridică miza războiului economic cu China la 200 miliarde USD!

Statele Unite ale Americii vor identifică produse chinezești în valoare de 200 de miliarde USD, pentru care vor fi aplicate tarife suplimentare de 10%, a anunțat Robert Lighthizer, reprezentantul Oficiului Reprezentantului Comercial al Statelor Unite ale Americii (USTR). În cadrul unei declarații făcute luni, Robert Lighthizer a arătat că prin aceste noi măsuri SUA doresc să abordeze “politicile comerciale și practicile dăunătoare ale Chinei”.

Susțin acțiunea președintelui. Tarifele inițiale pe care președintele ne-a cerut să le punem în aplicare au fost proporționale și în corelație cu transferul forțat de tehnologie și furtul de proprietate intelectuală susținute de chinezi. Este foarte regretabil faptul că, în loc să elimine aceste practici comerciale neloiale, China a declarat că intenționează să impună tarife nejustificate destinate lucrătorilor, fermierilor, fermierilor și întreprinderilor din SUA. Sub coordonarea președintelui, USTR pregătește tarifele propuse pentru a compensa acțiunea Chinei„, a declarat Robert Lighthizer.

SUA au declanșat războiul comercial cu China!

Conform declaraţiei oficialului American, USTR va anunța tarifele suplimentare propuse și va asigura procedure juridice similare cu tarifele propuse, anunțate la 3 aprilie 2018, care acum sunt implementate. Pe de altă parte, nicio taxă suplimentară nu va intra în vigoare înainte de finalizarea analizei de legalitate.

În replică, Ministerului chinez al Comerțului (MCC) a transmis, marți, că prin acțiunile demarcate Statele Unite ale Americii arată că își pierd rațiunea, determinând China să adopte masuri corespunzătoare cantitativ și calitativ.

China răspunde SUA și va suprataxa 659 de produse americane, în valoare de 50 mld. USD

O astfel de practică de a impune presiuni extreme și șantajare este contrară consensului pe care ambele părți l-au atins prin runde de consultări și dezamăgesc comunitatea internațională„, a transmis MOC preluat de Xinhua.

„Războiul comercial iniţiat de SUA sfideză atât legii pieței, cât și tendința de dezvoltare a lumii de astăzi, subminând interesele poporului chinez și american, interesele companiilor și interesele întregii lumi” – MCC.

Reacţia Chinei va viza protejarea și apărarea nu doar a intereselor poporului chinez, ci și regimul de liber schimb și interesele comune ale omenirii, a mai transmis Ministerul chinez al Comerţului.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.