Scrisoarea celor 12 şi disperarea trădătorilor de ţară

Cei care au făcut o tradiţie din sfidarea regulilor diplomatice, din amestecul în problemele interne ale României și tratarea românilor cu nepermisă superioritate, au emis o nouă scrisoare. Tulburaţii din interiorul României s-au bucurat, agățându-se încă odată de gardul care delimitează normalitatea de trădarea de ţară. Ambasadorii din Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, își permit să încalce repetat Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena (1961). Le readuc aminte că se află în România în calitate de invitați, fiind liberi să plece oricând. Suntem în fața unei recidive în cazul  ambasadorilor din Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Olanda şi Suedia, care în decembrie 2017 au produs o scrisoare similară. 

Pe de altă parte, dezechilibraților și trădătorilor care se bucură de orice insultă adusă României, le readuc aminte că românul are o vorbă: slugile vor rămâne slugi și dacă ajung în scaun domnesc. În categoria atârnătorilor de porțile străine se înscriu președintele țării și opoziţia, care nu doar că aplaudă, dar distorsionează şi agravează sensul și mesajul ambasadorilor acreditați la București. În toate ar trebui să existe o limită!

REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență!

Au perfectă dreptate. Este lucrul pe care l-am spus eu de multă vreme, legile justiției se pot modifica, dar modificările trebuie să fie de așa natură să îmbunătățească independența și eficiența sistemului de justiție, iar aceste atenționări, sigur, sunt exact lucrurile pe care le spun și eu de multă vreme și lucruri pe care le spun mulți români de multă vreme. Sper să se audă și la PSD.” – președintele Klaus Iohannis

Scrisoarea ambasadorilor celor 12 state adresată tuturor actorilor implicaţi în procesul de legiferare privitor la Codul de procedură penală şi Codul penal trge un semnal de alarmă de o gravitate fără precedent.” – președintele PNL, Ludovic Orban

„Aliaţii noştri nu abandonează România în mâinile lui Liviu Dragnea. Nici USR nu o va face”, preşedintele USR, Dan Barna

Cehul “penibil”, sârbul “schizofrenic”, ungurul “dictator neo-fascist” şi diplomația americană

Să revenim la normal şi să reținem poziţia Ministerului Externe la scrisoarea ambasadorilor care își depășesc prerogativele:

Procesul de amendare a legislaţiei în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituţie, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice şi a dialogului cu cetăţenii.” – Ministerul Afacerilor Externe

De asemenea, să reținem din declarațiile președintelui Senatului României din cadrul întâlnirii avute, joi, cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene:

Parlamentul, ca for legislativ și reprezentativ suprem, este instituția care are legitimitatea și responsabilitatea (…) să adopte legi care asigură independența Justiției și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. (…) modificările legislative în domeniul justiției, inclusiv modificarea Codurilor Penale, vor fi puse în acord cu deciziile Curții Constituționale a României, cu directivele europene referitoare la prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil, precum și cu recomandările Comisiei de la Veneția” – Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României

“Aşa cum sunt făcute nu dau niciun motiv pentru a fi îngrijoraţi, pentru că în niciun caz, prin acel Cod de procedură penală nu am făcut decât să punem în concordanţă legislaţia noastră, atât cu Directivele europene, cât şi cu deciziile Curţii” – Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pentru modificările legilor justiţiei

* * *

Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena, din anul 1961, arată că activitatea diplomaților trimiși la posturi se derulează:

Without prejudice to their privileges and immunities, it is the duty of all persons enjoying such privileges and immunities to respect the laws and regulations of the receiving State. They also have a duty not to interfere in the internal affairs of that State. –  Art. 41.1.

“Fără a pricinui vreo daună privilegiilor şi imunităţilor lor, este datoria tuturor persoanelor care se bucură de astfel de privilegii şi imunităţi să respecte legile şi reglementările statului care i-au primit. Aceștia au, de asemenea, obligaţia de a nu se amesteca în afacerile interne ale statului“ (respectiv).

Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Scrisoarea celor 12 şi disperarea trădătorilor de ţară

  1. Jatarel Remus spune:

    Corect!As dori mai mult curaj din partea Coalitiei de guvernare in lupta cu tradatorii tarii si ambasadele aservite aceluias scop.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.