România a greșit, din nou, în relația cu Ungaria!

Alăturându-se votului dat în Parlamentul European împotriva Ungariei, în condițiile în care Uniunea Europeană devine tot mai mult o formulă hegemonică, nicidecum o democrație reală, România a greșit, din nou, în relațiile cu vecinii. O eroare similară abordării pe care Bucureștiul o adoptă în relația cu Federația Rusă, dar care, privită la dimensiuni reale, se asemănă cu vitejia cățelușului care latră bezmetic fie la hoardele lui Hantătar, fie la ursul siberian.

România a greșit din nou pentru că onor clasa politică de la București ajunge să se exprime păgubos-vitejește și prostește-răzbunător pe terenul tot mai inert al UE. Asta în timp ce acasă, pe teritoriul național, politicienii români sunt incapabili să pună la punct incursiunile fără limită ale Budapestei, Moscovei, sau ale țărilor cu comportament colonial.

Dacă în sufletul eurodeputaților români a mai rămas o brumă de onoare și patriotism, dacă le mai pasă o clipă de România, trebuie să recunoască simplu că au greșit. De asemenea, să recunoască simplu că mesajul premierului Viktor Orban, prezentat în plenul Parlamentului European, este unul care conferă demnitate și respect poporului maghiar!

Care să fie argumentele pentru care România se alătură europenismului autodistructiv? Pentru ce să extinzi până la anularea reflextului de autoapărare dreptul de protejare națională, în favoarea europenismului? Unde greșește Viktor Orban atunci când, având suportul electoral al maghiarilor, afirmă că primul lui rost este acela de a apăra națiunea maghiară, inclusiv în fața Uniunii Europene? Că nu acceptă să negocieze religia creștină, misiunea familiei și cultura națională?

Dacă din cei 34 de eurodeputați români (i-am inclus aici și pe cei care nu au participat la vot: Boștinaru, Diaconu, Drăghici, Moisă, Rebega, Zoană) doar patru au înțeles mesajul transmis de premierul Orban, România se află în mare dificultate în cadrul relației cu Uniunea Europeană. Vezi votul AICI de la pag. 52

Norica Nicolai (ALDE), Renate Weber (ALDE), Traian Ungureanu (PNL), Csaba Sógor (UDMR) și Iuliu Winkler (UDMR), sunt singurii eurodeputați români care s-au ridicat pentru a proteja un demers demn al unei națiuni MEMBRE a Uniunii Europene. Odată cu aderarea la UE, țările membre nu au cedat absolut toate drepturile și deciziile interne, ori tocmai asta par să “uite” Germania și Franța, motoarele șantajului politic și economic din conglomeratul european.

Alinierea eurodeputaților PSD (cel mai mare grup român în Parlamentul European) la “Raportul Sargentini” (Judith SARGENTINI, eurodeputat olandez) ne arată vulnerabilitatea majorității de la București. De asemenea, ne dă dimensiunea șantajului la care este supus PSD-ul în relația cu Bruxellesul, un șantaj egal cu umilința și predispoziția la decizii contrare voinței românilor, care are la capătul celălat falsa liniște de care are nevoie guvernul PSD-ALDE.

Abia în urma acestui vot avem certitudinea lipsei de viziune a strategilor PSD. Un partid care se dovedește periculos de tributar ranchiunelor istorice, incapabil să înțeleagă evenimentele în derulare și efectele lor pe termen mediu și lung.

Ca român, nu ai cum să nu te întrebi care sunt aliații reali ai României? Cei care te șantajează, te tratează cu dispreț (aici includ și Ungaria lui Orban), nu ne sunt decât parteneri-vampiri, care drenează resursele țării și memoria românilor.
Ca membră a Grupului Vișegrad (V4), Ungaria are un puterni și esențial partener în Polonia, și o armură necesară în Cehia și Slovacia. Cu toată opoziția Ungariei din 1991, absența României din V4 vorbește mult despre capacitatea politicienilor români în problemele de politică externă.

Ce face din Viktor Orban un adversar interesant pentru Uniunea Europeană? Discursul prezentat la data de 12 septembrie în Parlamentul European, vreme de 7 minute și 30 de secunde, este unul elecvent. Totodată, este o lecție pentru cei care cu adevărat vor să facă politică pentru propriul stat, chiar dacă aici trebuie observate armele șantajului, ipocrizia, dubla măsură. Însă Orban nu face decât să preia și să aplice tehnicile europene moderne în materie de negociere. Iată câteva pasaje:

“Mă aflu azi aici pentru a-mi apăra țara, deoarece pentru unguri libertatea și democrația, independența și Europa sunt chestiuni de onoare. Iată de ce declar că raportul pe care-l aveți în față, atentează la onoarea Ungariei și a poporului ungar. Deciziile privind Ungaria sunt luate de unguri, în urma alegerilor parlamentare. Voi nu stabiliți nimic altceva, decât că poporul ungar nu este în stare să hotărască singur care-i sunt interesele! Voi spuneți că știți mai bine decât ungurii ce este bun pentru ei! Din cauza asta spun că raportul este jignitor față de poporul ungar, acest raport care face dovada că există două unități de măsură, este un abuz de putere care depășește limitele sferelor de competență, iar abordarea sa contravine tratatelor.

“Pentru noi, în Ungaria, democrația și libertatea nu sunt chestiuni politice, ci morale și voi sunteți pe punctul ca, folosindu-vă majoritatea, să faceți o judecată morală, lipind o eticheta unei țări și unui popor. Vă asumați o uriașă responsabilitate luând, pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, decizia de a exclude un popor european de la luarea deciziilor europene. Voi privați Ungaria de reprezentarea propriilor interese în mijlocul familiei europene din care ea face parte. (…) Noi avem concepții diferite asupra caracterului creștin al Europei, asupra rolului națiunilor și al culturilor naționale. Noi avem păreri diferite asupra principiului și misiunii familiei, iar opoziția noastră este fermă în chestiunea imigrației. Dacă vrem cu adevarat unitate în diversitate, atunci diferențele nu pot servi drept pretext pentru a arunca oprobriul asupra unei țări și a o exclude de la luarea deciziilor în comun. Nu ne-am permite niciodată să-i reducem la tăcere pe cei care nu sunt de acord cu noi.”

“Vorbind sincer, vreți să condamnați Ungaria pentru că ungurii au hotărât ca țara noastră să nu fie un teritoriu al imigrației. Cu tot respectul datorat, dar și cu cea mai mare fermitate, resping forțele pro-imigrație din acest parlament care ne amenință, care răspândesc zvonuri și defăimează Ungaria, folosindu-se de minciuni.”

Ungaria nu va ceda în fața șantajului. Ungaria își va apăra propriile frontiere și va opri imigrația ilegală. Ungaria își va apăra drepturile și o va face, dacă va fi nevoie, chiar împotriva voastră. – Viktor Orban / Discursul integral poate fi urmărit AICI

Așa cum își începe discursul, Orban subliniind că deja decizia privind “Raportul Sargentini” a fost luată încă dinainte de a fi ascutată poziția Ungariei, votul eurodeputaților a fost unul împotriva decidenților de la Budapesta: 448 voturi pentru, 197 voturi împotrivă, 48 de abțineri (vezi tabelul alăturat, cu roșu votanții români).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la România a greșit, din nou, în relația cu Ungaria!

  1. nisof spune:

    „uniunea europeanã” este o cocinã de porci deprãvati în frunte cu Juncker si Merkel care distrug Europa cu hoarde de analfabeti afro-aziatici!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.