Periculosul precedent Dorneanu!

Sunt câteva zeci de ore de la momentul în care Președintele Curții Constituționale a României, Domnul Valer Dorneanu (foto), a fost agresat și insultat de o mână de descreierați, aflați încă în libertate! Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu a demarat nicio anchetă, nu a luat nicio poziție. Situația este similară în cazul Președinției, instituție care prin vocea președintelui Klaus Iohannis a încurajat și stimulat comportamentul celor care au făcut tradiție din încălcarea legilor și a bunului simț.

Ce fel de țară este România, dacă președintele celei mai înalte Curții de Justiție din România este abuzat în plină stradă iar instituțiile statului nu au nici cea mai mică reacție?

Ce fel de țară este România, dacă descreierații specializați în încălcarea legilor umblă liberi? 

Indiferența Ministerului Public în cazul Dorneanu este similară abuzului. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, demonstrează încă pațialitatea cu care înțelege să servească intresul public: protejându-i pe cei care încalcă legea, abuzându-i pe cei care acționează pentru respectarea instituțiilor și legilor!

Augustin Lazăr este un alt exponent al grupării otrăvite care domină spațiul public românesc, grupare promvată și infiltrată în structurile cheie ale statului.

Instituția autosesizării a dispărut dintre instrumentele de lucru ale procurorilor și polițiștilor din România. Iată de ce aberațiile umane care acționează sub marca #rezist, sunt încă în libertate.

Dacă președintele Curții Constituționale a ajuns să fie hărțuit în plină stradă fără ca măcar o instituție publică să ia atitudine, românii sunt în grav pericol!

Spațiul public a depășit o graniță inimaginabilă … în care pasiunile și opțiunile politice au depășit și înfrânt ultima frontieră a coabitării. Următorul pas face trecerea spre violența fizică născută din frustrarea celor care confundă implicarea publică, civismul, cu anarhia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.