Primăria Mioveni în vizită la Radio China Internaţional

O delegaţia a Primăriei Mioveni, condusă de domnul Primar Ion Georgescu, a vizitat joi redacţia de limba română din cadrul Radio China Internaţional – CMG. Delegaţia a fost primită de directorul secţiei, domnul Wu Min, un cunoscător al României şi oraşului Mioveni, acolo unde, cu ani în urmă, a profesat ca interpret pentru limbile română şi chineză. Întâlnirea şi schimbul de idei s-au derulat sub un puternic impact emoţional, câtă vreme Uzinele Dacia s-au aflat între temele preferate. Acolo, la începutul anilor ’90, cei doi reprezentanţi, astăzi ai Primăriei Mioveni şi ai Radio China Internaţional, au activat şi au contribuit la buna cooperare economică şi de specialişti dintre Româna şi China.

Directorul secţiei de limbă română, Wu Min, a prezentat oaspeţilor o parte din cartea de vizită a Radio China Internaţional – membră a China Media Group (CMG), arătând că de aici sunt asigurate programe în 65 de limbi, una dintre cele mai vechi secţii fiind cea de Limba Română, care în luna august 2018 a marcat 50 de ani de activitate. De asemenea, a subliniat ambițiile CMG de a dezvolta un conglomerat media care să asigure servicii de informare publică la nivel mondial, acoperind tot spectrul new media.

Ansamblul „Plai de Dor” din Mioveni domolește dorul de casă al românilor din Beijing

„La Beijing și oriunde în China, România are prieteni și o frumoasă memorie comună cu poporul chinez. Suntem mereu bucuroși să primim oaspeți din țara dumneavoastră, alături de care am acumulat experiențe care au marcat istoria secolului trecut, și alături de care dorim să continuăm să dezvoltăm proiecte și cooperări de maximă importanță”, a declarat Directorul secţiei de limbă română, Wu Min.

La rândul său, domnul Primar Ion Georgescu a prezentat situația actuală a Orașului Mioveni, unul dintre cele mai înfloritoare și expansive din punct de vedere social, economic, cultural și sportiv din România. Acesta a subliniat că la Mioveni și în Județul Argeș sunt dezvoltate o serie de proiecte economice, culturale, sociale și medicale în strânsă legătură cu China, fapt care contribuie la menținerea bunelor relații de cooperare între cele două țări.

“Sunt uimit de ce pot să descopăr în cadrul instituţiei dumneavoastră, de ceea ce descopăr revenind la Beijing. Dezvoltarea, ambițiile și proiectele Chinei, care stârnesc invidie oriunde în lume, sunt o lecție pentru cei care doresc să vadă viitorul în limitele corecte, specifice fiecărui stat”, a subliniat Primarul Ion Georgescu.

O importantă delegație a Orașului Mioveni și Ansamblului „Plai de Dor” din Mioveni se află în aceste zile la Beijing unde participă la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional al Culturilor, găzduit de districtul Chaoyang al capitalei chineze, care are peste șase milioane de locuitori, și cu care Mioveniul este înfrățit.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.