ICR Beijing la „Belt and Road Friendship”

Institutul Cultural Român (ICR) din Beijing a participat, marți, la cea de a doua ediție a forumului internațional „Belt and Road Friendship”, organizat de Școală Generală Experimentală Chaoyang din capitala Chinei. Simultan, pentru a marca Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, reprezentanții României au expus în fața participanților albume de artă și cărți românești traduse în limba chineză, obiecte de ceramică și țesături tradiționale. De asemenea, la standul de țară elevii chinezi participanți având ocazia să realizeze desene având ca sursă de inspirație imagini și peisaje românești, dar și prietenia tradițională româno-chineză.

„Prin participarea la acest eveniment ICR Beijing a continuat colaborarea cu Școala Generală Experimentală Chaoyang Beijing, colaborare începută în primăvara anului trecut. Inițiativa „O centură, un drum” este considerat a fi noul drum al mătăsii și este o prescurtare pentru „Silk Road Economic Belt and Maritim Silk Road” – care promovează colaborarea dintre China și țările participante în diverse domenii”, a declarat Elena Racu (foto jos), referent în cadrul ICR Beijing.

De departe, cel mai ofertant stand a fost cel al țării gazdă, inițiatoarea „O centură, un drum”. China a oferit participanților posibilitatea de a exersa caligrafia și pictura, opera tradițională în stil Beijing, de asemenea să realizeze zmee, să descopere literatura și medicina tradițională sau instrumentele muzicale străvechi.

La forumul „Belt and Road Friendship”, alături de România, au mai participat Slovenia, Italia, Yemen, Malaezia, Indonezia, Ungaria, Pakistan și Peru, țări implicate în inițiativa „O centură, un drum” care urmărește stimularea cooperărilor dintre China și țările implicate în noul Drum al Mătăsii.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Drumul Mătăsii, Înţelege China, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.