FOTO – De ce ducem Tricolorul pe Marele Zid!

Am fost și anul acesta, de 1 Decembrie, pe Marele Zid, pentru a ridica Tricolorul României dincolo de zare! Am fost mulți, atât cât a dat Domnul să miște inima de român dispusă să îndure Soarele bun care nu a dus temperatura mai sus de minus două grade Celsius! Dar, bucuria și sentimentul că am mai adăugat un an la poveste sunt răsplată neprețuită.

De la un an, la 46, am fost pe Zid continuând o tradiție de opt ani. Și cât vom mai fi în China, sănătoși și vrednici, vom fi de Ziua Națională cu Tricolorul pe Marele Zid, pentru a uni două destine milenare: România și China!

Mergem să ducem Tricolorul pe Marele Zid chinezesc pentru a transmite un semnal către țară, dintr-o țară în care România este apreciată, este iubită cultural, unde România încă are prieteni.

Mergem pentru că trebuie să dăm un semnal pentru normalizarea relațiilor de prietenie România-China, un semnal care fie și în parte să mai salveze onoarea celor care decid la București.

Și mai mergem pentru că trebuie să dăm dovezi privind mândria de a fi român chiar și în vremuri dificile, incomparabil mai ușor de dus dacă privim la jertfa celor care au făcut România Mare, dacă privim jertfa martirilor din închisorile comuniste, dacă privim jertfa nevinovaților care au înfundat închisorile democrației actuale!

Deșteaptă-te române!

DUMNEZEU SĂ OCROTEASCĂ POPORUL ROMÂN!
LA MUȚI ANI, ROMÂNIA!

PS – În 2019, pentru prima dată în cei zece ani în care am prins Ziua Națională în China, România nu a organizat un eveniment pentru a celebra 1 Decembrie!

PS 2 – Ziua Națională a românilor a fost marcată, luni, și în cadrul redacției de limba română a Radio China Internațional – China Media Group (foto jos).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.