FOTO – Ziua Culturii Române ediția a XII-a la BNSD Beijing

Ziua Culturii Române, ediția a XII-a, organizată de elevii de la Beijing National Day School (BNDS), a fost din nou prilej de bucurie și reîntâlnire cu profesorii și elevii uneia dintre cele mai performante și moderne școli nu doar din China, ci din lume. La BNDS – școală care poartă și denumirea 1 Octombrie, promovarea culturii române a devenit o tradiție păstrată și promovată în cadrul generațiilor de elevi din care, istoria a demonstrat, se desprind viitori universitari, cercetători și diplomați ai Chinei. Altfel spus, aici se găsesc tinerele ramuri ale copacului prieteniei China-România.

Elevii și profesorii de la BNDS au făcut, joi, o nouă demonstrație de prietenie și loialitate, ducând mai departe proiectul inițiat în urmă cu 12 ani de Ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura. La fel ca în fiecare an, elevii au căutat informații, au imaginat și compus scenete, au învățat și repetat bucăți muzicale și dansuri românești.

Astfel, timp de o oră, pe scena amfiteatrului amenajat în interiorul Bibliotecii BNSD s-au perindat zeci de elevi care au interpretat Imnul Național „Deșteaptă-te Române” (clarinet), „Ciocârlia” (duet vioară-pian) și „La oglindă” (cor), au recitat poemul „Ce-ți doresc eu ție, Dulce Românie”, au dansat o horă românească și au exprimat prietenia și devotamentul printr-un dans contemporan chinezesc. De asemenea, în cadrul scenetei „Vizită de studiu în România”, au fost prezentate o serie de obiective turistice și momente istorice găsite ca relevante de către elevi în timpul colectării datelor despre țara noastră.

La evenimentul din aceasta seara a ajuns și Ambasada României în China.

Filmul evenimentului Ziua Culturii Române, ediția a XII-a, organizată de elevii de la Beijing National Day School (BNDS) AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Înţelege China, Mari sinologi români, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.