Ansamblul „Plai de Dor” a susținut un spectacol, în această seară, la Beijing!

Ansamblul „Plai de Dor” din Mioveni a adus o rază de bucurie și încredere în ziua de mâine susținând un spectacol în cadrul Festivalului Internațional al Culturilor, ajuns la a 17-a ediție și organizat în districtului Chaoyang din capitala Beijing. Deși toate evenimentele publice și muzeele din capitala Chinei au fost contramandate sau închise, organizatorii festivalului au programat, în această seară (ora din China), un spectacol în care au fost reunite delegațiile sosite din străinătate.

Pentru a păstra tradiția, organizatorii chinezi au marcat prima zi din Noul An chinezesc 2020 cu un eveniment cultural internațional, programat într-un cort tradițional mongol, în care au avut acces doar delegațiile străine, oficialitățile și presa locală.

Invitat de tradiție la Festivalul Internațional al Culturilor din Chaoyang, district al capitalei Chinei cu peste 3,5 milioane de locuitori, Ansamblul „Plai de Dor” din Mioveni a demonstrat încă odată valoarea și frumusețea tradițiilor românești. Prestația artiștilor din Mioveni a fost și rămâne cea mai bună și necesară dovadă de solidaritate cu poporul chinez, într-o perioadă în care toată atenția este concentrată în direcția protejării vieții.

Întreaga delegație de la Mioveni se bucură de atenția gazdelor, toți membrii fiind în bune condiții de sănătate. Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni va fi făcută imediat ce vor fi găsite soluții optime în acest sens.

Festivalului Internațional al Culturilor Chaoyang-Beijing este organizat începând din anul 2002, astăzi fiind unul dintre cele mai populare evenimente culturale internaționale din capitala Chinei. Evenimentul este totodată un dialog al schimburilor culturale, economice și administrative.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.