La Wuhan activează 35 de laboratoare pentru testarea cazurilor 2019-nCoV

În orașul Wuhan sunt în funcțiune 35 de laboratoare care pot efectua teste cu acid nucleic pentru cazurile suspectate de pneumonia cu noul coronavirus (2019-nCoV), capacitatea de testare zilnică a crescut de la 200 pe zi, la 8.000 pe zi, a anunțat viceprimarul Wuhanului, Hu Yabo. Potrivit acestuia, „situația focarului este încă severă”, motiv va fi îmbunătățită capacitatea de testare.

Pe de altă parte, autoritățile centrale chineze au anunțat că rata de deces la nivel națională generată de noul coronavirus a scăzut la două procente. În provincia Hubei (cu excepția Wuhan), unde a fost înregistrat focarul 2019-nCoV, rata mortalității a scăzut la 1,3%, în timp ce la Wuhan, epicentrul epidemiei, rata este de 4,1%.

Scăderea ratei este corelată cu sosirea echipelor medicale la Wuhan, din toată China, pentru a sprijini efortul spitalelor locale în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Potrivit raportărilor prezentate sâmbătă dimineața, în China au fost confirmate 34.598 cazuri cu 2019-nCoV, numărul deceselor este de 723, iar cel al persoanelor recuperate a urcat la 2050. De asemenea, în restul lumii au fost confirmate 270 de cazuri și un deces (Filipine).

Revenind la situația din Wuhan, în zonă există încă mulți pacienți infectați cu noul coronavirus (2019-nCov) care nu au fost spitalizați, aceasta fiind cea mai presantă provocare în epicentrul focarului de virus, a declarat pentru CCTV președintele Academiei Chineze de Științe Medicale, Wang Chen, care se află de mai multe zile acolo.

Acesta a subliniat că spitalele improvizate, construite în ritm de urgență sunt esențiale în stoparea infecției încrucișate. Cele două spitale au preluat mulți dintre pacienții izolați în spații temporare cum ar fi centre de expoziții și stadioane. Cu toate acestea, la Wuhan există un deficit de paturi de spital pentru persoanele infectate, numărul de paturi disponibile fiind epuizate de pacienții cu o forme severă. Un număr mare de pacienți cu simptome ușoare se află în interiorul familiilor și cartierelor, situație care duce la un număr mare de infecții încrucișate, a declarat Wang Chen.

Deși ritmul de creștere a numărului de cazuri confirmarte a scăzut, Wang Chen a subliniat că este prematur să fie prevăzut un „moment de cotitură” pozitiv.

„În primul rând, trebuie să clarificăm care este un moment de cotitură. Este momentul în care numărul de persoane infectate încetează să crească și apoi scade rapid până când boala este eliminată (…) Dar problema acum este că nu știm exact cât de mulți oameni sunt infectați de virus. Dacă acest număr nu este clar, baza pe care putem face această judecată este inadecvată”.

În plus, numărul de pacienți infectați care nu au fost izolați este, de asemenea, neclar, agravând procesul de contagiune între familii și comunități.

„Dacă nu se iau măsuri decisive pentru prevenirea unei astfel de situații, nu putem prevedea momentul de cotizare exact. Mai mult, virusul ar putea suferi mutații. Este un virus nou care ia corpul uman ca gazdă și se adaptează la noua gazdă. În timpul procesului, ar putea suferi mutații din punctul de vedere al transmisibilității și al patogenității sale, iar acest lucru este imprevizibil.”

Pe de altă parte, zilele trecute, la Wuhan a fost demarată testarea medicamentului Remdesivir, care se speră că ar putea ajuta la tratarea bolii, speranță oferite de eficacitatea de până acum. De asemenea, sunt testate Kaletra, Cloroquina și o serie de medicamente tradiționale chineze, care necesită observații clinice suplimentare, fiind prematură o concluzie științifică a eficacității medicamentului pe baza unui singur caz.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.