Guvernului României: CE AȚI FĂCUT DOUĂ LUNI?

Probabil v-ați făcut planuri pentru anticipate, NEGÂNDIND, NECITIND și NEASCULTÂND o clipă informările care vă avertizau că se apropie „COVIDUL”! Probabil v-ați făcut socotelile mereu pe minus când este vorba de români, dar mereu pe plus când este despre străini, și v-a durut în cot de realitățile interne și internaționale! Probabil, probabil, probabil …

Cert este că timp de două luni, cât China a făcut eforturi URIAȘE pentru a lupta împotriva noului coronavirus COVID-19, NU AȚI FĂCUT NIMIC PENTRU A PREGĂTI ȚARA!

Cert este că, timp de două luni de zile, ați preferat să ascultați doar de diplomații isterici, abuzivi și agresivi, trimiși în misiuni în Asia, fără să vă consultați cu autoritățile chineze și să le cereți sprijin! Nu știu în alte țări din Asia, dar știu că în China AȚI FINANȚAT INUTIL CELULE DE CRIZĂ (!?), instrumentar și costumații antivirus, ați aprobat izolarea celor aflați în misiune, când nimeni nu era izolat în China! Asta în timp ce principalul finanțat se plimba liber și aproba listele de cumpărături, ca ultimul geambaș!

Cert este că, timp de două luni de zile, cât timp CHINA A CÂȘTIGAT VREME PENTRU CA ÎNTREAGA PLANETĂ SĂ SE PREGĂTEASCĂ pentru ceea ce putea să vină, ați preferat să jucați ruleta prostească electorală, iritând românii din țară, speculând masivă „diaspora”! Altfel spus, NU AȚI FĂCUT NIMIC!

De la mijlocul lunii ianuarie, până la mijloc de martie, nu ați ținut cont de niciunul dintre avertismentele primite pe cale oficială. Pe deoparte ați finanțat „celule de crize” la Beijing, iar pe de altă parte ați sfidat cu bună știință prognozele și realitatea, pierzând DOUĂ LUNI DE ZILE în care puteați pregăti țara, românii, sistemul sanitar, autoritățile locale în capul cărora acum aruncați noi responsabilități, dar mai ales mediul de afaceri!

China a cheltuit, în ultimele două luni, peste 100 DE MILIARDE USD numai pentru acțiunile de prevenție și control a epidemiei, fără sprijinul acordat companiilor din zona de producție!
Cât poate suporta bugetul României și … de unde?

China a temperat șocul social și economic prin măsuri ferme, credibile, transparente, prin intermediul cărora au fost limitate și sancționate dur SPECULA, COMERȚUL CU PRODUSE CONTRAFĂCUTE, SUPRA-ACHIZIȚIA DE PRODUSE CU FINALITATEA SPECULA!
De ce nu ați intervenit până acum?

China a verificat la sânge și continuă să verifice orice intrare din afara țării, pentru a nu genera IMPORT DE CAZURI.
Guvernul României nu doar că nu închide granițele, ci devine finanțator al companiilor de transport pentru a face IMPORT DE PROBLEME URIAȘE, greu de controlat!

Toate datele arată clar că răspândirea virusului în Europa atinge cu o viteză uluitoare cote alarmante chiar și pentru ceea ce a fost în China! Asta demonstrează că Europa nu este conștientă de iminența unui dezastru, că nu este capabilă să intervină în mod real în cazul unui dezastru.

Europa devine cel mai egoist model politic și social, iar Uniunea Europeană o structură incapabilă să își îndeplinească menirea de slogan: unitatea în diversitate!

Așteptați cu „nerăbdare” prima victimă a COVID-19 în România! Ce veți face când, Doamne ferește, veți avea zeci, sute, mii de morți?

Pentru ce nu cereți ajutor acolo de unde poate să vină?

De la testele cu acid nucleic, până la banalele măști medicale!

Ați fost în stare să trimiteți la Beijing, pentru obsesia unui bolnav de funcție, combinezoane anti-virus (râde lumea de voi!) pe care nu le-a purtat nimeni, dar nu sunteți capabili să asigurați necesarul de măști pe piața locală. Asta ca dovadă a seriozității cu care tratați absolut orice problemă!

În fața unei pandemii, NU SUNTEȚI GUVERNUL MULTINAȚIONALELOR, sunteți guvernul tuturor românilor, pe care trebuie să îi tratați responsabil și să îi determinați să acționeze responsabil. Cei din diaspora să rămână pe loc, cei din țară să se comporte decent, cu toții să intre în regulile impuse de situația specială!

Guvernul României, cât sunteți de capabil să duceți o stare de criză?

În condițiile în care prognozele arată o scădere abruptă pentru trimestrul II 2020 la nivelul UE, economia României se va prăbuși, fiind dependentă de țările lider ale Uniunii Europene care astăzi demonstrează cea mai urâtă formă de egoism și cel mai puternic semnal de destructura, necum de unitate!

Cât veți putea asigura funcționarea instituțiilor, câtă vreme intrările la buget vor ajunge la limita minimă, iar oamenii nu vor mai avea bani nici de pâine?

Guvernul României, cum veți ajuta companiile (mai ales pe cele de producție) să supraviețuiască? Tot prin împrumuturi externe copleșitoare pentru viitorul țării?

De pe ce poziții veți negocia cu FMI și BM, dacă deja România a acumulat numai în ultimele luni noi datorii de zeci de miliarde USD?

China a reușit să pună epidemia internă sub control și a trecut la etapa în care alocă sprijin consistent pentru bătăliile din Europa, Asia, Africa, demonstrând o forță de acțiune și solidaritate pe care Europa le tratează din postura elevului repetent!

Tristul și crudul adevăr este unul singur: ROMÂNIA ESTE MASĂ DE MANEVRĂ PENTRU ACȚUNILE DE MANIPULARE OCIIDENTALE! Acțiuni prin care, sub ambalajele și mesajele culturii multinaționalelor, a fost otrăvită realitatea și percepția față de Asia, față de China și Rusia în mod special. Altfel spus, România a fost intoxicată până când nu a mai fost în stare să discearnă CINE ESTE ADEVĂRATUL DUȘMAN! Vinovat principal pentru această situație este, în egală măsură, și mass media românești, la rândul lor vândute cauzelor străine, nicidecum aflate în serviciul românilor.

În aceste condiții, GUVERNULE DE LA BUCUREȘTI AGREAT DE OCCIDENT, ești pregătit să faci față unei catastrofe sociale?

Ești pregătit să faci față unui posibil DEZASTRU UMANITAR și MEDICAL?

CE AȚI FĂCUT DOUĂ LUNI? Nimic, doar v-ați bătut joc de țară!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Guvernului României: CE AȚI FĂCUT DOUĂ LUNI?

 1. vasile spune:

  Ii intrebati pe astia ce au facut in doua luni iar pe ciumatii rosii care nu au facut nimic zeci de ani ii absolvim de orice vina . Va intreb , nu toata clasa politica ar trebui in situatie de criza sa puna umarul la depasirea situatiei ?

  • Dan Tomozei spune:

   Nu, stimate domn!
   Daca presedintia rotativa a CE detinuta de Romania mergea prost, stiam clar ca Guvernul Dancila este vinovat. Am avut sansa si a fost de succes.
   Acum, daca la guvernare este PNL si nu de ieri, ci din Noiembrie 2019, responsabilitatea este a presedintelui Iohannis care a facut orice ca sa aiba guvernul lui, adica PNL.
   Poate este prea complicat. Va dau un exemplu mai simplu.
   Daca stati la bloc si vecinul de deasuora va inunda pana va distruge apartamentul, nu este vina dumneavoastra ca nu erati acasa cand vecinul baut a confundat robinetul de la cada cu cel de la butoiul cu vin.

   • Nick Eustatiu spune:

    care sunt succesele guvernului dancila? faptul ca toate deficitele sunt imense? faptul ca psd a dezvoltat Romania pe baza consumului, lasand-o in fundul gol? psd conduce din 2012 caci de atunci are majoritate in parlament. Ramane sa vedem la sfarsitul pandemiei cine este vinovatul si cred ca PNL va primi cu suspendare fatde psd care pentru care va fi cu executare..

    • Dan Tomozei spune:

     Stimate domn, dați semne de gravă deconectare de la realitate.
     Când actualul guvern a preluat puterea în noiembrie 2019, iar criza în care ne aflăm a început în ianuarie-februarie 2020, despre ce vorbim? Despre un guvern defunct sau despre unul în funcține? Sunteți nu doar ridicol, dar chiar fanatic în prostiile pe care promovați!
     Conectați-vă măcar la calandar, dacă la realitate nu reușiți.

 2. SUSȚIN ÎNTRU TOTUL TEXTUL DE MAI SUS. ACESTA EXPRIMĂ ADEVĂRUL UN ADEVĂR CRUD, DAR ACESTA ESTE ADEVĂRUL. Așa că dragi conducători ai României care mai aveți ușoare urme de patriotism și dragoste de popor și România, TRE-ZI-ȚI-VĂ ACUM ÎN AL 12-LEA CEAS. AVEȚI FAMILII AVEȚI RUDE COPII ȘI VĂ AVEȚI ȘI PE VOI ȘI VĂ RECOMAND CU MULTĂ CĂLDURĂ SUFLETEASCĂ SĂ ÎL AVEȚI PE DUMNEZEU, ADUCÂNDU-L ÎN INIMA VOASTRĂ PE TRONUL SĂU DE DOMNIE SPRE MÂNTUIREA VOASTRĂ. încă mai aveți câteva minute răgaz să faceți Armonie în voi și în afara voastră. Doamne ajută-i. AMIN, AMIN, AMIN.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.