ONU: COVID-19, cel mai mare test de la Al Doilea Război Mondial!

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres (foto), a declarat că noua pandemie de coronavirus este cea mai provocatoare criză de după Al Doilea Război Mondial. Potrivit acestuia, contagiunea „reprezintă o amenințare pentru toată lumea și are un impact economic care va genera o recesiune care probabil nu are niciun corespondent în trecutul recent”.

Declarațiile au fost făcut în cadrul unei video-conferințe organizate pe tema Raportului ONU „Responsabilitate împărtășită, Solidaritate globală: Răspuns la impactul socio-economic COVID-19”, fiind preluate de China Daily.

„Covid-19 este cel mai mare test cu care ne-am confruntat împreună de la formarea Națiunilor Unite”, a declarat Guterres, lansând un apel tuturor țărilor pentru un răspuns imediat și coordonat care să vizeze sănătatea, dar și pentru a suprima transmisia și pentru a pune capăt pandemiei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.