Blajinul meu popor cu cimitirele închise …

Ce belstem și ce păcate plătești, tu poporul meu, dacă nici morții nu mai îți este permis să îi vizitezi. Gândul și lumânarea, aprinse în izolarea impusă de un regim anomic, nu pot să țină loc de drumul până la mormântul celor care au plecat să ispășească pentru ei și pentru noi cei rămași.

Ce blestem, cât păcat … să ajungi poporul meu să fii condus de străini credinței tale, de străini de limba ta, de sufletul tău, și mai ales de rădăcinile poveștilor tale cu feți frumoși, cu Ilene cosânzene, cu Păcală și Tândală ajunși, astăzi, în capul statului!

Blajinul meu popor cu cimitirele închise … mamă, bunicilor atât de credincioși și mergători la Biserică, rugați-vă și pentru mântuirea noastră a celor rămași, pentru deschiderea Bisericilor, pentru deschiderea cimitirelor, pentru reîntâlnirea noastră.

RUGĂCIUNE în ziua de Paștele Blajinilor

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești.

Astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilință îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta.

Pedepsește-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viață.

Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în Rai.

La această pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și vă mulțumesc, pentru ajutorul și conducerea ce ne-o dați în toate zilele nouă, nevrednicilor și păcătoșilor.

Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, că să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu!

Învredniciți-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu și să duceți sufletul meu în cer, că să se închine măririi Feței lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce ați avut pentru mine și binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci!

Amin

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Blajinul meu popor cu cimitirele închise …

  1. Adrian spune:

    Cred ca in majoritatea tarilor s-a intimplat la fel! Chiar si in frumoasa China!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.