China și Rusia ajută Republica Moldova în luptă cu COVID-19

Peste 80 mii de teste pentru depistarea COVID-19, peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280.000 de respiratoare KN 95, peste 600.000 de perechi de mănuși medicale, 50.000 de tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție, au ajuns din China în Republica Moldova, în cadrul unui proiect derulat de Guvernul de la Chișinău și mai multe organizații și persoane fizice, anunță Radio China Internațional. De asemenea, a fost și un lot de ajutor umanitar din partea poporului chinez.

La ceremonia de predare a materialelor medicale au fost prezenți președintele Republici Moldova, Igor Dodon, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, dar și Ambasadorul Rusei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, având în vedere că transportul aviatic a fost oferit gratuit de către Federația Rusă. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Republica Moldova, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.