Demagogii profesionismului văd China prin obscurul Mike Pompeo!

Independența mass media din România este o temă care poate fi încheiată scurt și în termeni seci, deloc favorabili: ZERO, NU EXISTĂ! Despre echilibru, la fel, discuția nu poate avea loc în condițiile în care respectul pentru principiul „altera pars” este considerat desuet, retrograd! Iată de ce, în ciuda dimensiunilor pe absolut toate planurile, China în presa generalistă din România este prezentată în două „nuanțe”: invizibil și negativ!

Criza generată de noul coronavirus oferă demagogilor profesionismului de la București o bună ocazie pentru a sublinia superficialitatea și slugărnicia în care au fost educați ziariștii de „google translate”, experți în copy-paste, niciodată în cuprinderea obiectivă a realității.

Curajul celor mai mulți care prestează în presa românească vizează teme ridicole și de politică externă … dar numai pe zona de Est: Rusia, China! Cum să nu ai curaj să colportezi aberațiile americane, câtă vreme la București și în general în România pe teme de politică externe se exprimă globalizatorii cu acute carențe de echilibru?

Pe cine mai interesează că aceste abordări și preluări pot afecta relația bilaterală România-China? În România este democrație (!?) și cât timp președintele țării se exprimă cu permanentă proastă superioritate la adresa Chinei și intereselor chineze, ce așteptări să mai ai de la corbitorii în lavaliere sau de la stativele umane de microfoane?

În spiritul hegemonic, SUA atacă întreaga lume, promovându-și interesele meschine, vânzând marota democracației și libertăților drept surogat pentru orice: sărăcie, minciună, războaie, moarte … Iar asta este bine, pentru că vine de la americani și uneori de la UE.

În educația primită după 1990, românii știu că mișcarea de revoluția a Pământului s-a schimbat, în mod strategic. Lumina nu mai vine de la răsărit. Obligatoriu, sub sancțiunea concedierii sau a DNA, lumina vine în mod strategic de la Apus, născută zilnic din reperele imbecilizante euro-atlantice: Gândește puțin, înghite tot, repetă fără noimă!

Guvernul a stabilit tarifarul pe piața curvelor din presa românească!

Am repetat și cu alte ocazii: România nu mai are o presă proprie. Totul este controlat de finanțele occidentale, de corporații aflate la rândul lor în siajul intereselor politice și economice americane și europene.

Vocea și interesele românilor nu se mai aud în România, fiind sufocate de cenzura impusă de „corecta politică” a străinilor.

Una dintre ultimele mizerii colportate de mass media românești, preluată cu atitudine și verb stalinist de ziariștii independenți încă la modă, este aceea că „există probe imense că de acolo a plecat” noul coronavirus, adică din China, de la Wuhan!

Cine spune asta? Nimeni altul decât noua Hillary Clinton a Departamentului SUA, Secretarul de stat Mike Pompeo, acest permanent „băț în gard” al diplomației promovate de Casa Albă în mandatul lui Trump!

Dacă nu ar implica reacții la nivelul politicii globale, la nivelul manipulării publice globale, declarațiile lui Pompeo ar trebui tratate cu maximă indiferență și ințelegere psihiatrică. Însă, fiind bâta diplomației americane, Pompeo merită tratat cu nițică atenție.

Pompeo are drept de autor pe „virusul Wuhan„, afirmație pentru care fostul consilier pentru Securitate, Susan Rice, a reacționat susținând că afirmaţiile lui Pompeo sunt o ruşine pentru SUA, și o atitudine nedemnă pentru un secretar de stat! Asta nu veți vedea în presa de la București, însă o spune presa americană!

Deși spune că „există probe imense”, lansând acuzații extrem de grave, Pomepeu refuză să prezinte și cel mai mic indiciu în favoarea afirmației sale, însă insistă și continuă șirul calomniilor: „China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele” (…) „nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze„.

Aceste afirmații sunt preluate cu nesaț de presa românească, românii fiind intoxicați cu neadevăruri care nu fac decât să întrețină și să exacerbeze starea generală de nebunie administrată la nivel global.

De ce face asta Agerpres (deloc justificat denumită agenție naționlă de presă)? În mod cert pentru că nu mai este de multă vreme în serviciul românilor.

Pentru Antena 3 găsim fără efort absolut toate „scuzele”, câtă vreme este un post filoamerican și mai nou filo-Iohannis/PNL!

Totuși, în fața oricăror acuzații, deontologia obligă la un răspuns din partea celui vizat, ori asta nu pare să mai intereseze corifeii dezinformării și manipulării din presa românească.

Când este vorba despre americani și UE, grijă maximă, sub sancțiunea concedierii. Când este vorba despre Rusia, China și Asia în general … limita imposturii este cerul!

Dacă ar fi fost interesați să afle și opinia celeilalte părți, nu să colporteze dezinformării pe fondul intereselor americane, presa de la București ar fi citat fie MAE chinez, fie instituțiile și specialiștii de talie internațională care contrazic frontal aberațiile intrigantului Pompeo.

Deontologii care cunosc China, Rusia și lumea în general, din scaunul de moderator de studio TV sau de translator cu google, ar trebui să știe că cel puțin la Beijing sunt acceptate criticile, cu o condiție: să fie exprimate într-un cadru obiectiv, cadrul care să acopere absolut toate părțile vizate. Nu doar acuzatorul dovedit un criminal abuzator de cuvinte fără acoperire, cum este cazul lui Pompeo!

Și încă o idee, pentru deontologii de la București. În timp ce eu și alții ca mine suntem acuzați în presa românească, europeană, americană și în studii pretins științifice, că suntem parte în „propaganda Kremlinului” … voi ce sunteți? Umili contribuitori inconștienți la demolarea României și adevărului?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Din presa românească, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.