UE recomandă redeschiderea frontierelor în reciprocitate cu China

Consiliul Uniunii Europene (UE) a adoptat marți o recomandare privind ridicarea restricțiilor de intrare pentru rezidenții unor țări terțe începând de astăzi. În cadrul recomandării se menține restricția pentru accesul călătorilor din SUA, dar se recomandă ca rezidenților din China să fie autorizați să călătorească în UE, sub rezerva confirmării reciprocității.

Consiliul a recomandat ridicarea restricțiilor de călătorie pentru rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican, sunt considerați rezidenți UE.

Potrivit Consiliului UE, criteriile luate în considerare vizează, în special, situațiile epidemiologice și măsurile de izolare, lista țărilor „sigure” urmând să fie revizuită la fiecare două săptămâni.

Așa cum am arătat, Consiliul a recomandat ca rezidenților din China să le fie acordat dreptul de a călătorii în spațiul UE, sub rezerva confirmării reciprocității.

Recomandările Consiliului Uniunii Europene nu sunt obligatorii, statele membre UE urmând să decidă dacă vor ridica restricțiile de călătorie pentru țările incluse în listă.

Frontierele externe ale blocului comunitar au fost închise de la jumătatea lunii Martie a.c., ca urmare a pandemiei COVID-19.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.