COVID-19 | China redeschide cinematografele

Autoritățile chineze au anunțat că vor permite redeshiderea cinematografelor, începând cu data de 20 iulie, în zonele cu risc epidemic scăzut, cu respectarea măsurile locale de prevenire și control. Toți administratorii de săli de cinema care vor dori să redeschidă, vor trebui să anunțe autoritățile de la care să obțină o autorizație și instrucțiuni, reluarea operațiunilor urmând să fie făcută în baza unui set de reguli.

Între aceste reguli se regăsesc: vânzarea biletelor exclusiv online, printr-un sistem de rezervare cu nume reale, asigurarea distanțării de cel puțin un loc între în clienți, în condițiile în care numărul de bilete vândute la o reprezentație va fi limitat la 30% din capacitatea maximă.

De asemenea, operatorii vor trebui să reducă la jumătate filmele programate, iar durata unui eveniment nu va putea depăși două ore, din momentul intrării publicului.

Sălile de cinematograf vor trebui dezinfectate de mai multe ori pe zi. Spre exemplu, zonele de contact direct cu publicul: automate de bilete, fi cotierele și ochelarii 3D, urmând să fie igienizate după fiecare ecranizare.

La intrarea în sală, clienții vor trebui să se înregistreze folosind numele și numărul de telefon, să le fie testată temperatura și să poarte obligatoriu mască. Nu în ultimul rând, în sălile de vizionare nu vor fi permise mâncarea și băuturile.

Potrivit China Film Administration, sălile de cinema aflate în zonele cu risc mediu și mare epidemic vor rămâne deocamdată, închise.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.