China răspunde și impune închiderea Consulatului general al SUA din Chengdu, în 72 de ore!

Ministerul chinez de Externe a anunțat, astăzi, Ambasada SUA la Beijing, că are 72 de ore să închidă Consulatul general din orașul chinez Chengdu, ca răspuns la decizia Washingtonului de a închide Consulatul general al Chinei la Houston.

Oficialii chinezi au declarat că decizia este „un răspuns justificat și necesar în fața actului nerezonabil al Statelor Unite din 21 Iulie, când au cerut brusc Chinei să își închidă Consulatul general din Houston, până vineri”.

Potrivit presei chineze, China a ordonat rezidenților americani să părăsească consulatul din Chengdu în termen de 72 de ore, urmând ca acesta să fie total închis începând cu dimineața de 27 iulie, ora locală 10.

China răspunde și sancționează patru oficiali și o organizație SUA, pe tema Xinjiang

MAE chinez a transmis că provocarea Statelor Unite a încălcat grav dreptul internațional, normele de bază ale relațiilor internaționale, precum și dispozițiile relevante ale tratatelor consulare China-SUA, fapt care va afecta grav relațiile bilaterale.

Potrivit părții americane, decizia Departamentului de Stat privind închiderea consulatului din Houston a fost luată pentru „a proteja proprietatea intelectuală a americanilor și informațiile private”.

China răspunde SUA și lansează somații agențiilor de presă americane!

SUA au în dechise în China șapte consulate, la: Beijing, Shenyang, Wuhan, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong și Chengdu.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.