Urmașii criminalilor liberali s-au întors la locul faptei!

Nimic, absolut nimic nu rămâne neîntinat de guvernarea Iohannis-PNL! Nimic! Nici măcar morții! Lecția #Colectiv ar fi trebuit să fie o lecție, însă românii au memoria scurtă, iar la Istorie sunt repetenți genetic.

Guvernul lui Iohannis a mers, astăzi, la Lupeni pentru a participa, citez de pe site-ul Guvernului, „la ceremonia de comemorare a eroilor mineri decedați în minele din Valea Jiului și în timpul grevei din 1929„!

O cohortă de nenorociți îngrămădiți, sfidând distanțarea socială pentru că ei sunt liberali, au participat la un eveniment cel puțin straniu.

În primul rând pentru că liberalii au participat la un eveniment de comemorare a 28 de mineri OMORÂȚI LA ORDINUL LIBERALILOR!

În 1929, minele din Lupeni se aflau „în mâinile unor bancheri liberali, printre care și Tătărescu”, ne spune Wikipedia, o sursă publică de informare la care poate avea acces și Guvernul și PNL, inclusiv consilierii premierului Orban, acest ratat al trecutului, prezentului și viitorului României!

Cine este Gheorghe Tătărăscu, născut în județul Gorj? Un fost lider liberal, fost prim-ministru liberal!

Tot acolo aflăm ceea ce guvernul liberal de astăzi a lui Iohannis, repetent nu doar la Istorie ci și la Limba Română, nu cunoaște și anume că „proprietarii (directoratul) companiei au refuzat toate revendicările și că acest lucru a fost adesea nejustificat, drept pentru care toată vina o poartă „directoratul” companiei”.

Așa că, liberalii au cerut guvernului țărănist condus de Iuliu Maniu să cheme armata să facă ordine … și s-a făcut: 28 de morți și peste 200 de răniți prin împușcare!

Tragedia din 1929 de la Lupeni poate fi găsită și înțeleasă de cei care vor să știe adevărul.

Tragedia de astăzi, produsă la 91 de ani (rotundă cifra precum capul premierului Orban!) este cu atât mai mare cu cât liberalii se întorc la locul crimei, arătând cât de mare poate să fie sfidarea și lipsa de umanitate a guvernului Iohannis-PNL!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.