Ce bine că Iohannis nu are copii!

Deși carierist, președintele Iohannis trebuie că a fost un profesor mediocru, lipsit de reale calități didactice, singura lui șansă fiind aceea a minoritarului care a profitat de culoarul oferit de etnie. Restul deja știe toată lumea: oportunist, lipsit de orice umbră de empatie și emoție, putând fi la fel de bine macaragiu sau satrap, oricând gata să se cocoațe pe cadavre!

Dar … cât de bine este că Iohannis nu are copii! După șase ani, este clar pentru toți cei care au rămas în zona de echilibru-critic: omul ăsta, în substanța lui profundă, este un terorist bipolar.

Constituțional, președintele Iohannis veghează în mod egal asupra PNL și PSD. Dar, dacă cele două partide ar fi fost copii?

Pentru că îl consideră liderul suprem galactic, orice ar face PNL este bine.
Pentru că nu consideră normal comportamentul său, orice ar face PSD nu este bine.

Imbecil, cu fracturi în acțiuni și exprimare, PNL-ul drag lui Iohannis este permanent în repere și recorduri istorice. Nu contează că distruge o țară, că omoară spitale și oameni, că  nu respectă Constituția, drepturile și libertățile, că pierde alegeri. Iohannis vede obsesiv PNL doar în pozitiv-superlativ, la nevoie inventând sau furând de la alții (PSD) părți bune.

Împiedicat în propriile șireturi și decizii tembele, PSD face totuși performanțe interne și externe, sfidează toate piedicile și cârdășiile interne-externe, aducând bunăstare românilor. Nu e bine! PSD este malefic, este o nenorocire pentru țară!

Cu grave probleme de exprimare, cu miniștrii de-a dreptul analfabeți funcționali, cu doctorate plagiate, cu erori grave în deciziile administrative și cu efecte criminale la adresa românilor, Iohannis nu contenește să laude PNL ca fiind cel mai performant guvern, cu cei mai buni miniștri din istorie.

De partea cealaltă, pentru o mână de erori de exprimare, impardonabile altfel la acest nivel, Iohannis a călcat în picioare nu doar imaginea PSD ci și principiul care cere să respecți o doamnă. La rândul lui grav certat cu limba română, PROFESORUL Iohannis este parțial și neiertător cu elevul PSD.

Exemplele pot curge până o să revină apa caldă în Bucureștiul lui Nicușor Dan!

Dar … Acest tip de comportament mă face să mă bucur că Iohannis nu are copii. Experiența ne dă toate argumentele să credem că dacă nu i-ar fi intermediat pentru un CE profit, cel puțin unul ar fi fost distrus emoțional.

Mai mult, acest tip de comportament degradant prezentat cotidian de președintele Iohannis îmi aduce aminte de învățătoarea mea, o tovarășă domnișoară trecută bine de 50 de ani, care avea elevi preferați: cei care îi aduceam sau nu pachete de unt … Era înainte de 1989, în perioada în care Iohannis făcea carieră explicând de ce este întuneric noaptea.

Pe de altă parte, ați văzut vreo reacție din partea lui Iohannis și a „primei doamne” în cazurile de copii agresați, de copii dispăruți, violați, nenorociți? Nu … pentru că ăsta este omul, asta este construcția umană.

Ce bine că Iohannis nu are copii!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.