Miliardar chinez condamnat la moarte!

Fost președinte al Consiliului de Administrație al China Huarong Asset Management Co, Lai Xiaomin (58 ani, foto), a fost condamnat la moarte după ce a fost găsit vinovat pentru primire de mită în valoare de 1,79 miliarde yuani (275 milioane USD). Sentința a fost pronunțată, marți, de Curtea Populară Intermediară a II-a din Tianjin. Totodată, Lai Xiaomin a fost condamnat și la 11 ani de închisoare pentru delapidare și un an de închisoare pentru bigamie. Instanța a decis contopirea pedepselor și condamnarea la moartea, la care se adaugă confiscarea tuturor bunurilor personale.

Conform acuzării, Lai (în medalion înaintea arestării) a profitat de funcțiile deținute în perioada 2008-2018, inclusiv cele politice, pentru a acumula profituri ilegale pentru companiile deținute și o serie de persoane fizice.

De asemenea, acesta a fost acuzat că de sfârșitul anului 2009, până în ianuarie 2018, împreună cu o serie de complici, a intrat ilegal în posesia fondurilor publice în valoare totală de peste 25,13 milioane yuani (3,89 milioane USD).

Lai Xiaomin are dreptul să atace în recurs sentința la moarte.

REFERINȚE >>>

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.