COVID-19 | Chinezii sunt SFĂTUIȚI să rămână în orașul de reședință, de Anul Nou chinezesc!

Pe fondul îngrijorărilor privind un nou posibil val de infecții COVID-19, generat de mișcările în masă de Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii, autoritățile chineze au lansat o serie de mesaje cu privire la prevenția, testarea cu acid nucleic și monitorizarea stării de sănătate timp de 14 zile.

Mai mult provincii și orașe din China au adoptat deja măsuri specifice care obligă persoanele care se deplasează între provincii sau în zone cu risc epidemic scăzut să efectueze teste în termen de șapte zile la revenirea la domiciliu.

Reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate din China, a lansat recomandări pentru un număr de 24 de provincii și orașe, potrivit cărora locuitorii ar trebui să evite călătoriile neesențiale, cu ocazia Anul Nou chinezesc. Altfel spus, autoritățile RECOMANDĂ petrecerea Festivalului Primăverii în orașul de reședință.

Cele 24 de provincii și orașe sunt: Beijing, Tianjin, Shanghai, Hebei, Henan, Shanxi, Shandong, Guizhou, Hubei, Hunan, Sichuan, Chongqing, Zhejiang, Jiangxi, Jiangsu, Fujian, Guangdong, Guangxi, Hainan, Gansu, Shaanxi (Xi’an), Anhui, Ningxia și Jilin.

Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii 2021 va fi celebrat la data de 12 Februarie, și se va întinde pe durata a două săptămâni. În această perioadă, în mod normal, China înregistrează un flux de peste trei miliarde de călătorii în rețelele interne de transport în comun: feroviare, rutiere, aviatice și navale.

Așa cum am arătat (AICI), China a raportat joi un număr de 138 de noi cazuri COVID-19, din care 124 transmisii locale și 14 cazuri de import.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.