COVID-19 | Capitala Beijing a suspendat cursurile pentru școli și grădinițe!

Deși în ultimele zile, la Beijing, au fost înregistrate 11 noi cazuri confirmate cu infecție COVID-19, Comisia Națională de Sănătate (CNS) a prezentat o serie de măsuri de prevenție și control, având în vedere apropierea Anului Nou chinezesc – Festivalul de Primăvară (12 Februarie), pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.

Una dintre măsuri vizează suspendarea, începând de astăzi, a tuturor cursurilor pentru elevii de școală primară, gimnazială și grădinițe, vacanța de Anul Nou chinezesc fiind devansată.

Potrivit CNS, în capitala Beijing noile cazuri de infecție COVID-19 (11) au fost înregistrate în districtul Daxing (sudul capitalei). Testele genetice au demonstrat că tulpinile coronavirusului depistat sunt similare noilor variante găsite în Marea Britanie.

În aceste condiții, districtul Daxing a fost închis, toți rezidenții fiind testați cu acid nucleic și investigați medical. Persoanele care trebuie să călătorească în afara districtului, trebuie să prezinte un test negativ cu acid nucleic.

Pentru a sprijini nevoia de informații, autoritățile din Beijing au deschisă o linie telefonică multilingvă, destinată tuturor celor care au nevoie de asistență, fie chinezi, fie rezidenți străini. La numărul de telefon 12345 sunt asigurate lămuriri care țin exclusiv de COVID-19.

În vederea Anului Nou chinezesc, autoritățile solicită publicului renunțarea la călătoriile neesențiale între provincii. Dacă acestea sunt efectuate, toți călătorii trebuie să facă un test cu acid nuclei, în termen de șapte zile, înainte de plecarea și după revenirea în localitatea de reședință.

Potrivit ultimelor raportări, de joi dimineața, în zona continentală a Chinei au fost înregistrate 144 de cazuri noi cazuri confirmate COVID-19: 126 transmisii locale și 18 de import.

Între cazurile cu transmisie locală, 68 au fost raportate în Heilongjiang, 33 în Jilin, 20 în Hebei, unul în Beijing, unul în Shanxi și unul în Shandong. De asemenea, au fost înregistrate 113 noi cazuri asimptomatice COVID-19.

De la declanșarea epidemiei COVID-19, China a raportat astăzi un total 99.414 cazuri confirmate, 4.808 decese și o rată de recuperare de 92,69% (vezi grafic!)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.