Constantin Codreanu, între: românofobie și prostofobie!

Ai uitat să închizi gura, după ce ți-a murit partidul și ai ratat un nou mandat în Parlamentul României, odată cu partidul înființat de turnătorul Petrov. Cu așa mentor, tu Constantin Codreanu aveai o singură șansă și nu ai ratat-o: ai prins gustul nerușinării și trădării aproapelui!
Dacă ai mai fi păstrat o brumă de bun simț și rațiune, Codreanule, nu ar fi făcut obsesie din retragerea cetățeniei române deținute de fostul premier de la Chișinău, Ion Chicu, și alți basarabeni! Te-ai găsit tu mare apărător al României!

Pentru cine nu te cunoaște, o să fiu scurt: Constantin Codreanu un basarabean care a primit cetățenie română, și care cere statului român retragerea cetățeniei primite de diverși basarabeni, între care și fostul premier al Republicii Moldova (până în decembrie 2020) Ion Chicu.

Acum  … nerușinarea cu care gândești, te exprimi și acționezi Codreanule, este specifică, așa cum am arătat, mentorului tău Petrov, turnătorul la Securitate, Traian Băsescu.

Tu, basarabeanul cu cetățenie română ești supărat și scuipi venin la adresa basarabeanului cu cetățenie română Chicu, pentru că cel din urmă a reacționat NORMAL și cu orgoliu sănătos, atunci când un servil al euro-atlantismului de la București, Siegfried Mureșan, a intervenit în problemele interne ale Republicii Moldova!

Într-o lume normală, Mureșan ar fi trebuit luat de guler și aruncat dincolo de granița republicii, nu doar admonestat cu argumente într-un mesaj public, așa cum a făcut premierul Chicu! Cel puțin asta ne învață Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena (1961), care nu permite niciunui diplomat sau politician străin să intervină în problemele interne ale altui stat.

La momentul respectiv, am scris despre „România și mitocăniile occidentale în relația cu Republica Moldova!”, arătând:

„Câtă vreme în relația cu partenerii euro-atlantici comportă exclusiv poziția elevului ținut cu metodă în rândul repetenților și golanilor de la margine de oraș, România capătă și exprimă un comportament de smardoi de cartier în relația cu Republica Moldova. Șchioapa, analfabeta și neperformanta guvernare Iohannis, protejată de UE, devine foarte curajoasă nu când trebuie să apere românii și interesele României, nu când trebuie să ceară tratament egal pentru muncitorii români ajunși sclavi pe plantațiile din Germania … ci când primește ordin să se ia la trântă cu cei mici. Mai exact, cu guvernul Republicii Moldova.” (24 Mai 2020)

În apărarea lui Mureșan, un incapabil să apere România de abuzurile UE și SUA, a sărit până și Ministerul Român de Externe, care cu toți specialiștii, nu putea înțelege cum premierul Ion Chicu apără demnitatea propriului guvern și a Republicii Moldova!
Este drept, sub guvernele lui Iohannis, România a pierdut definitiv mândria și reacțiile sănătoase de orgoliu național, fiind călcată în picioare de toți neica-nimeni trimiși ambasadori sau oficiali ai statelor din „parteneriatul strategic”.

Deunăzi, tu basarabeanule cu cetățenie română Codreanu ai declarat, demonstrând imbecilitatea amestecată cu impostura în care te scalzi, că dacă nu i se retrage cetățenia lui Chicu:

„(…) mă voi asigura că vom modifica Legea 21/1991 prin prietenii din Parlament, astfel încât să nu mai trăim neputincioși revolta noastră a românilor de bună credință care respectă jurământul rostit în momentul redobândirii cetățeniei române, în timp ce alții atacă senin România și poporul român, deși au pașapoarte românești în buzunar. Românofobia trebuie sancționată exemplar”.

Ce scoți în evidență măi Constantin Codreanu nu este românofobia ci prostofobia la care nu ai nicio reacție de autoapărare!

Ce spui acolo? Că tu ești din tagma „românilor de bună credință” care mănâncă rahat cu vidanja, de dragul UE, SUA, NATO? Și ce mai spui, Codrene? Că sunt unii care „atacă senin România și poporul român, deși au pașapoarte românești în buzunar”?

Spune, Codrene cu mintea ușoară și sufletul vândut, ce trebuia să facă România când din Parlamentul European români și „frați” europeni călcau România în picioare și votau împotriva României, doar pentru că erau din tagma tâmpiților „de bună credință”?
Apoi, acei tâmpiți „de bună credință” cum au ajun la guvernare, cum s-au mai răhățit odată, și continuă să o facă, pe capul României și românilor, pentru că aveau și au de plătit însutit ascensiunea la putere!

Îți aduc aminte, nerușinatule, că la momentul Rezoluției PE împotriva României colegii tăi din partidul înființat de Petrov, AU VOTAT ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! Să-i dăm cu numele, ca să fie pomeniți: Cristian Preda, Siegfried Mureșan (cel care s-a dat în stambă la Chișinău), Traian Ungureanu (trecut la PNL) și nu ultima pe listă Monica Macovei, tot din stirpea lui Petrov!
Cine are curiozitatea să revadă lista completă, AICI, la care se adaugă și alți „care au pașapoarte românești în buzunar”!

Nerușinarea cu care îți negi rădăcinile basarabene (n. 12 iulie 1981, Bilicenii Vechi, Raionul Sîngerei, Republica Moldova) este în spiritul spălaților pe creier, care se cred cu „patru perechi”, odată ce au în buzunar un pașaport pe care scrie Uniunea Europeană, odată ce au gustat o pâine ceva mai albă și au pus pe ei un costum plătit din salariul primit de la buget!

În toată vitejia ta, Codreanule, le ști pe toate! Ce nu vei ajunge niciodată să înțelegi este că ești trista dovadă și tragicul argument pentru care și România, și Republica Moldova – țara ta MAMĂ -, sunt victime! În primul rând din cauza trădătorilor din interior, abia în al doilea rând ca urmare a lipsei de scrupule și limite a partenerilor euro-atlantici, care ne vor atât de mult bine încât ne jupoaie și ne tratează exclusiv din perspectiva statisticilor proprii legate de PIB și export-import!

Iată de ce nu iau în calcul varianta potrivit căreia ai acționat ca prostul, de dragul binefăcătorului tău Petrov, lăsat fără cetățenia Republicii Moldova …

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Europa, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.