CHINA | 985,5 miliarde USD plăți online, în primele șapte zile de Sărbătoarea Primăverii!

Chinezii au marcat noi recorduri de cheltuieli în prima săptămână de vacanță, 11-17 februarie, ocazionată de Sărbătoarea Primăverii – Anul Nou chinezesc 2021, plățile online ridicându-se la peste 6,36 trilioane yuani (aproximativ 985,5 miliarde USD). (Sursa: China Daily)

Dacă în acest an nivelul migrației interne, ocazionate de eveniment, a fost la mai puțin de jumătate comparativ cu anii trecuți, de sub 1,5 miliarde de călătorii, magazinele online și rețelele electronice de transfer financiar au reprezentat o țintă predilectă a chinezilor.

În prima săptămână a sărbătorii, sele mai mari creșteri au fost înregistrate în sectorul vânzărilor, cu 358,4% față de perioada similară din 2020.

Potrivit datelor privind taxa pe valoarea adăugată (TVA), prezentate de Administrația Fiscală de Stat din China, veniturile din vânzări ale sectorului în perioada 11 februarie – 17 februarie au crescut cu 358,4% față de sărbătoarea Festivalului de primăvară din 2020.

De asemenea, importurile au crescut în această perioadă, principalele porturi din zona de coastă Chineză fiind solicitate la maxim. Conform datelor prezentate de China Ports and Harbour Association, volumul containerelor intrate în Portul Shanghai a crescut cu peste 20% comparativ cu nivelul din 2020, în timp ce în Portul Ningbo Zhoushan creșterea a fost de 28,85%.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Sărbători chinezești, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.