Consulatul Chinei la București: VACCINAREA ANTI-COVID-19 NU ESTE OBLIGATORIE LA INTRAREA ÎN CHINA!

“Vaccinarea anti-Covid-19 nu este obligatorie pentru străini la intrarea în China”, se arată într-un răspuns oferit de Consulatul R.P. Chineze la București, în urma unei solicitări adresate privind clarificarea procedurilor de intrare pentru cetățenii români.

Lipsa obligativității vaccinării anti-Covid-19 se aplică general, tuturor categoriilor de persoane, inclusiv corpului diplomatic și consular.

Potrivit ultimelor proceduri privind intrarea pe teritoriul R.P. Chineze, cetățenii români trebuie să respecte o serie de condiții, indiferent de mijloacele de transport utilizate, după cum urmează:

– Să efectueze testul cu acid nucleic pentru Covid-19 (test RT-PCR) și testul serologic pentru anticorpi de tip IgM, atât în Romania, cât și în țara de tranzit.
– Să solicite un cod de sănătate sau o declarație de sănătate, atât de la Ambasada Chinei în România, cât și de la Ambasada sau Consulatul General al Chinei din țara de tranzit.
Fără îndeplinirea acestor proceduri, nu sunt asigure condițiile necesare pentru emiterea codului de sănătate și declarației de sănătate, necesare deplasării.

– Deplasarea din România spre China este posibilă cu un singur tranzit printr-o țară terță, până spre China.
– Persoanele care au fost infectate Covid-19, diagnosticate oficial sau nu, dar care au avut un rezultat pozitiv la oricare din teste, trebuie să trimită, cu cel puțin trei săptămâni înainte de plecarea în China, o serie de documente, pe adresa de E-mail a Consulatului R.P. Chineze la București (2334189@gmail.com). Aceste documente sunt: raport medical de examinare al plămânilor cu rezultatul scanării CT sau Rx (radiografie) obținut de la un spital local și două rezultate negative în urma a două testări cu acid nucleic RT-PCR, efectuate la minim 24 de ore, unul de celălalt. Persoanele în cauză trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile și să monitorizeze starea de sănătate. Dacă după această perioadă starea de sănătate este normală, persoana în cauză va efectua două noi testări, cu 48 de ore înaintea îmbarcării, apoi va aplica pentru obținerea codului de sănătate și/sau a declarației de sănătate de la Ambasada R.P. Chineze în România.

Informații detaliate pot fi consultate pe site-ul Ambasadei Chinei la București: http://www.chinaembassy.org.ro/rom/zytznew/

NOTĂ: Acesta este articolul cu numărul 301 scris pe tema sau legat de Covid-19.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.