CHINA | Sancțiuni politice și administrative pentru neglijență în timpul prevenirii și controlul Covid-19!

Autoritățile chineze au decis, astăzi, să îl demită din funcție pe Secretarul Comitetului Municipal al Partidului Comunist din China al orașului Ruili, provincia Yunnan, sub acuzația de neglijență în timpul prevenirii și acțiunilor de control epidemic Covid-19! Demiterea și punerea sub cercetare a liderului politic local vine după ce, în ultima săptămână, orașul de la granița sudică a Chinei a înregistrat 68 din cele 76 de cazuri de infecție cu transmitere locală a noului coronavirus raportate la nivel național (vezi grafic jos)!

Sancțiunile aplicate la Ruili pentru neglijență administrativă anti-epidemică, urmează celor aplicate Wuhan, în Februarie 2020, și la Beijing, în Iunie 2020.

După ce la data de 30 Martie în orașul Ruili au fost înregistrate primele șase noi cazuri de transmisie locală, autoritățile au decis începerea testării în masă Covid-19 cu acid nucleic, program demarat începând cu 31 Martie. În mai puțin de 24 de ore au fost colectate peste 207.000 de probe.

În urma investigațiilor epidemiologice, celor șase persoane depistate pozitiv le-au fost identificați 317 contacți direcți, care au fost puse sub observație medical.

Echipa locală de acțiune anti-epidemică a fost sprijinită, începând cu data de 1 Aprilie de un grup de lucru al Comisiei Naționale de Sănătate din China, sosit la Ruili, pentru a coordona programul de prevenire și control epidemic.

La nivelul orașului Ruili au fost impuse măsuri mai stricte de acces în oraș, tuturor rezidenților fiindu-le cerut să rămână acasă timp de o săptămână.

În urma investigațiilor, la data de 5 Aprilie a.c., trei zone ale orașului Ruili au fost declarate „cu risc ridicat” epidemic Covid-19, pe fondul depistării de noi cazuri de infecție cu transmisie locală. Vorbim de 15 cazuri în ziua de 4 Aprilie, și de alte 15 cazuri în ziua de 5 Aprilie.

După testarea în masa cu acid nucleic derulată la 31 Martie, ieri, 7 Aprilie, a fost derulată a doua testare la nivelul întregului oraș. Astfel au fost depistate alte șapte noi cazuri de infecție cu transmitere locală.

În paralel cu testarea masivă, la nivelul orașului a fost demarată vaccinarea anti-Covid-19, autoritățile declarând că în maxim cinci zile vor fi vaccinate toate persoanele calificate, din rândul celor 300.000 de rezidenți.

Așa cum am arătat, orașul Ruili are raportate, în ultima săptămâna 68 de cazuri confirmate Covid-19 și 46 de cazuri asimptomatice, toate fiind sub tratament și observație medicală în spitalele desemnate.

Raportările de astăzi, la nivel național, arată că în zona continentală a Chinei au fost înregistrate 24 de noi cazuri confirmate Covid-19 (11 cu transmise locală, 13 importate) și 6 cazuri asimptomatice. Nu a fost raportat nici un caz de deces legat de Covid-19.

De la declanșarea epidemiei Covid-19, în întreaga China au fost raportate 103.003 cazuri confirmate, din care 97.681 cazuri au fost recuperate, iar în 4.636. de cazuri a fost înregistrat decesul. (vezi grafic dreapta)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA | Sancțiuni politice și administrative pentru neglijență în timpul prevenirii și controlul Covid-19!

  1. Pingback: CHINA | Sancțiuni Politice și Administrative Pentru Neglijență în Timpul Prevenirii și Controlul Covid-19 » Ziare.News

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.