China respinge utilizarea sau amenințările cu forțele militare!

În cadrul acțiunilor pe care le derulează, organizațiile regionale de menținere a păcii ar trebui să respecte scopurile și principiile Cartei ONU și, în special, să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor, a declarat a luni Consilierul de stat – ministrul chinez de Externe, Wang Yi (foto), în cadrul dezbaterilor Consiliului de Securitate al ONU privind consolidarea cooperării dintre ONU și organizații regionale și sub-regionale.

Ar trebui să prevenim amestecul în afacerile interne ale altor țări și să ne opunem utilizării sau amenințării cu forțele militare, angajării în politici de geopolitică, blocuri sau provocări privind confruntarea ideologică”, a subliniat Wang, care a arătat că autoritățile de la Beijing susțin multilateralismul.

În fața provocărilor din ce în ce mai mari în domeniul păcii și securității internaționale, ONU ar trebui să colaboreze cu organizațiile regionale pentru a proteja multilateralismul și pentru a contribui la pacea și dezvoltarea mondială”.

Pe acest fond, lumea ar trebui să fie preocupată de dezvoltarea durabilă, de îmbunătățirea mijloacelor de trai și ocuparea forței de muncă, pentru a se reduce decalajul de dezvoltare dintre regiuni. De asemenea, cooperarea regională și interconectivitatea ar trebui să susțină țările aflate în post-conflict să se integreze în dezvoltarea regională.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.