FOTO | După doi ani, chinezii au dat contur podului Peljesac din Croația!

La doi ani de la demararea lucrărilor și cu un an înaintea termenului de predare (iunie 2022), consorțiu chinez condus de China Road and Bridge Corporation (CRBC) a ajuns să finalizeze 60% din structura Podul Peljesac (Dubrovnik-Neretva), care traversează Golful Mali Ston din Marea Adriatică, riveran Croației.

Proiectat cu o lungime de 2,4 kilometri, 55 metri înălțime și patru benzi, construcția podului a fost adjudecată pentru o valoare totală de 413 milioane USD (225 milioane USD pentru pod), finanțarea fiind asigurată 85% (357 millioane euro) de Comisia Europeană, prin fondul de Coeziune.

Proiectul Podului Peljesac include și căile de acces, care sunt contractate de consorțiul Strabag (Austria) – Avax (Grecia).

Lungimea căilor de acces va fi de 12 kilometri (la Nord), proiectate să fie realizate în 33 de luni, și de 18 kilometri (la Sud) proiectat să fie realizate în 28 de luni.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.