CHINA | Laboratorul american „Fort Detrick”, cel mai bun loc pentru urmărirea originii Covid-19

Un loc perfect pentru urmărirea originii Covid-19 ar fi laboratorul american „Fort Detrick” din Maryland, titrează publicația China Daily, în replică la raportul prezentat de Biroul american al Directorului Serviciului Național de Informații, raport care nu exclude apariția naturală a nouluicoronavirus, dar nici o scurgere de laborator, ca fiind cauza pandemiei declanșate în 2020.

Acuzându-l pe președintele Joe Biden de jocuri politice, odată ce a cerut serviciilor americane se informații să identifice originea virusului, în articol este respinsă acuzația privind lipsa de cooperare din partea Chinei, care a împiedicat eforturile de depistare a originii.

În condițiile în care experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și omologii chinezi nu au reușit să identifice originea virusului, după aproape doi ani, cum pot face asta agenții americani de informații în numai 90 de zile?, se întreabă semnatarul articolului, profesorul de relații Internaționale, Sun Xingjie, de la Universitatea Jilin.

“Agenții de securitate nu sunt oameni de știință. Nu e de mirare că raportul serviciilor de informații americane, în concluzia sa, spune puțin mai mult decât virusul nu a fost dezvoltat ca armă biologică”, arată Sun Xingjie.

În aceste condiții, jocurile politice americane nu vor face decât să submineze eforturile globale de a pune sub control pandemia de COVID-19. Mai rău, Biden a declarat că SUA și aliații săi vor pune mai multă presiune asupra Chinei pentru a preda „informații cheie” cu privire la originea virusului.

Mai mult, agențiile americane de informații sunt acuzate că vor continua să stigmatizeze China pentru Covid-19, folosind această stretegie în plan extern pentru a domina retorica despre pandemie și pentru a-și ține aliații aproape. În plan intern, agențiile americane de informații pot susține că președintele Biden a adoptat o poziție mai fermă împotriva Chinei decât au făcut-o republicanii, pentru atragerea unei cât mai mari susțineri populare.

În concluzia articolului se arată că, liderul de la Casa Albă nu a fost niciodată interesat să urmărească originile Covid-19, dorind doar să facă din China un țap ispășitor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.