FOTO – CHINA | O nouă lecție de fizică ținută din spațiul extraterestru!

Taiconauții chinezi au susținut, astăzi, o noul lecție de fizică și astronautică transmisă în direct din stația spațială Tiangong, fiind de-al treilea eveniment similar oferit de China după cele din 20 iunie 2013 și 6 Septembrie 2021. Taiconauții Zhai Zhigang, Wang Yaping (profesoară de fizică) și Ye Guangfu, au interacționat în direct elevi din cinci provincii, fiind urmăriți de zeci de milioane de elevi la nivel național.

Lecția de fizică a inclus prezentarea stației orbitale chineze Tiangong și o serie de experimente științifice în condiții de gravitație zero, fiind o nouă provocare și inspirație pentru elevii a căror curiozitate și îndrăzneală de a visa au fost stimulate.
În fond, proiectul spațial al Chinei urmărește și încurajarea elevilor să se îndrepte și apropie de știință.

De diferite vârste, elevii Beijing, Hong Kong, Macao, Wenchuan (provincia Sichuan) și Nanning (Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang), au lansat întrebări, între cele mai interesante fiind: Visați când dormiți? Simțiți că plutiți în timpul somnului?

Taiconauții au explicat că indiferent în ce poziție se află, lipsa gravitației le dă sentimentul că sunt în picioare, ceva mai dificil fiind la trezire când, de fiecare dată au nevoie de o scurtă perioadă de reacomodare.
Apoi, elevii chinezi au aflat că pe întreaga durată a prezenței în stația spațială, taiconauții poartă un costum „pinguin”, care ajută la menținerea condiției fizice, a masei musculare și a sistemului osos puternic afectat cu precădere în perioadele de ieșire în afara stației.

Noua lecție din spațiu a fost încheiată cu o serie de îndemnuri lansate elevilor, taiconauții urându-le ca într-o zi să călătorească în spațiu, în condițiile în care „viitorul este în mânile voastre”.

Stația Spațială a Chinei are capacitatea de a derula un maximum 100 de experimente, în funcție de resursele existente în stație.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Stația Spațială a Chinei, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la FOTO – CHINA | O nouă lecție de fizică ținută din spațiul extraterestru!

  1. ADRIAN spune:

    Super, asa ar tb sa fie lecțiile

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.