CHINA | Pandemia COVID-19 se va încheia până la sfârșitul anului!

Pandemia COVID-19 se va încheia până la sfârșitul acestui an, a declarat Zhang Wenhong, un expert în boli infecțioase din Shanghai, în cadrul unui interviu acordat China Media Group. „Încă am mare încredere în încheierea pandemiei COVID-19 până la sfârșitul anului 2022”, a Zhang, care a subliniat că aceasta ar putea fi ultima „iarnă rece”.

Potrivit specialistului chinez, fie că dacă este vorba de nivelul imunității de turmă, de bariera imunitară stabilită de vaccinuri sau de lansarea unor noi medicamente de tratament în acest an, sfârșitul pandemiei este aproape.

Întrebat despre preocupările legate de variantele Delta și Omicron ale SARS-CoV-2 (COVID-19), Zhang a declarat că acestea sunt doar mutații ale virusului, situație care se produce permanent cu toți virușii, realitate confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Singura îngrijorare majoră evidențiată de Dr. Zhang a vizat o mutație a noului coronavirus SARS-CoV-2 cu alte coronavirusuri, situație care, însă, „este foarte puțin probabilă”.

„Cred că, odată cu experiența pe care am acumulat-o în tratarea COVID-19, vom putea în continuare să facem față, indiferent de modul în care virusul ca suferii mutații în viitor”, a mai declarat Zhang Wenhong.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.