Iohannis și-a făcut chip cioplit în … AUR!

Este spectaculoasă, izbitoare, asemănarea lui Klaus Iohannis cu Călin Georgescu … sau invers. România are un nou politruc, un nou salvator al neamului, care vrea să dea poporului: apă, gaze și lumină, deși nu mai aparțin de drept românilor.

În 2014, pe cerul Românei a apărut meteoritul Iohannis, iar nu mult după a apărut o alta cu numele Georgescu. Amândoi vorbesc rar, apăsat, despre nimic, dar o fac prețios, dezinvolt, fără teamă de ridicol. Pentru că amândoi știu cât de educat este electoratul din România educată.

Impactul primului bolovan, pardon … meteorit cu România și poporul român a fost și continua să fie devastator. Și totuși, poporul român rezistă. Se încăpățânează să nu aibă soarta dinozaurilor.

Ce propune sosia în vorbe și fapte Georgescu este același nimic, rostogolit ca o piatră printre dinți, fierăstruit în prețioase banalități pe model Stolojan.

În mod cert, AUR este pe (un) val, George Simion și Claudiu Tîrziu căutând să țină frâiele (fiecare câte unul) pentru a obține victoria în lupta cu dușmanul de clasă. Pe cele două frâie stă proțăpit Călin Georgescu, salvatorul parcă desprins din filmele și cărțile lui Poponeț, însă în regia și costumația generalului Coldea.

Observ că la cinci ani și jumătate de la pensionare, domnul Coldea continuă să pară că este pe cai mari. Rateul dat cu USR nu a debusolat. Urmează o magie electorală și cu AUR, grupare din extrema opusă TFL-iștilor, însă, pe fond, aceeași.

Regizorii din umbra par să caute să tempereze ascensiunea AUR în rândul românilor, folosindu-l pe Georgescu drept frână de mână. Pentru că ce altceva poate să fie acest nou Iohannis, incapabil să înțeleagă pe ce lume trăiește, incapabil să iasă din autosuficiența, autoadularea și aiureala propriilor proiecte și idei poleite în AUR-ul promis poporului român.

Nu mă leg absolut de loc de obsesiile jurnaliștilor români, frați de prostie cu păduchele Muraru de la PNL, care văd în AUR și Georgescu promotori ai legionarilor și antisemitismului. Astea argumente pentru proști și o formă de etichetare pentru a distruge imaginea externă a formațiunii conduse de Simion și Tîrziu.

Pentru că principala problemă cu care se sufocă AUR este lipsa conectării reale la realitate. Cu sloganuri și vorbe deșarte a crescut și s-a dezumflat și USR!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.