Domnilor Dîncu și Arafat, oricât vă străduiți, 1+1 rămâne = 2!

Având verticalitatea ramurii de salcie scoasă din atârnare, ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), se comportă egal cu sine: slugarnic, dezechilibrat, laș, poltron și cu o spendidă incompetență pe absolut orice funcție primită sinecură.

La Ministerul Apărării condus impecabil de sociologul Dîncu există și mult ghinion: cad avioane de luptă, cad elicoptere, trec tancuri peste militari, pe scurt se moare, atunci când generalii nu comentează la televizor jocurile video! Iată de ce, Dîncu încearcă să fie egal măcar cu Raed Arafat (PSD, PNL, USR, UDMR, plus servicii), un altul care levitează între utopie și distopie, visând la Ministerul Adevărului, Gândirii Corecte și Neuronului Slugarnic!

După ce au identificat în doamna Alba Iulia Catrinel Popescu, Conferențiar Universitar la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” dușmanul de clasă al exprimării corecte, reacțiile ministrului Dîncu pot să pară înfricoșătoare, ca un prematur avertisment pentru toți cei care găsesc firesc să se manifeste potrivit Constituției, care asigură și protejează DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE și OPINIE.

Sigur nici domnul Dîncu, nici domnul Arafat, nu au uitat că în România Constituția nu a fost nici modificată, nici suspendată, nici anulată. Prin urmare, în ciuda evenimentelor de dincolo de granițele României, acolo unde este în plină desfășurare o „operațiune militară specială” sau „un război nejustificat și neprovocat”, fiecare alege după cum înțelege, exprimarea estă în liberă!

Spre rușinea lui de om, ministrul Dîncu arată că nu suportă oameni mai deștepți decât el. Simțurile nu îl trădează, recunoscând în doamna Alba Iulia Catrinel Popescu rigoarea și logica obligatorii oricărui pretendent la o poziție academică. Dar, umbrit de propria prostie stimulată de impostura unor executanți din presa de la București, veșnicul aspirant la Academia Română nu a putut rata ocazia de a demonstra public cât de puțin se ridică la funcția de ministru.

În fața argumentelor doamnei Popescu, aspirantul Dîncu lovește cu regulamente și ordine interioare, accentuînd distanța dintre realitate și lumea în care larvează, obosit să primească ordine.

În mesajul promovat pe Facebook, la data de 5 Martie 2022 (ora 15:35), doamna Popescu explică rațional că tragedia Ucrainei se datorează în mare parte președintelui Volodimir Zelenskiy. Iată un citat:

Cu toata compasiunea pentru populatia amarata a Ucrainei, cred ca  domnul Zelenski  NU are nici un drept sa critice NATO! NATO nu are nici un fel de angajament fata de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state NU VOR SA INTRE IN RAZBOI NUCLEAR CU RUSIA PENTRU UCRAINA! Punct!
In alta ordine de idei, consider ca acest domn a favorizat RUSIA prin urmatoarele fapte…”

În patru puncte și o serie de argumente, doamna Popescu explică unde se află Ucraina, unde greșesc autoritățile de la Kiev și mai ales președintele Zelenskiy, pentru ca în final să arate că „nu există separatiști buni și separatiști răi!”, că „nu există agresor bun și agresor rău! Orice invazie a unui stat suveran (…) este agresiune!” Motiv pentru care, „Sigur, glorie Ucrainei. Dar de ce nu si glorie Serbiei?”

Logica, argumentul și decența cu care se exprimă doamna Popescu a generat inițial reacția unor larve din presa de la București, apoi reația ministrului Dîncu. O reacție pe cât de ridicolă, pe atât de lipsită de context.

Cum se poate, domnule ministru Dîncu, să vă certați pe Facebook, să țineți lecții despre regulamente și ordine interioare, câtă vreme pentru asta există structuri interne în cadrul ministerului pe care cu rușine îl conduceți?

În mod cert, prin intermediul PRECIZĂRILOR făcute pe Facebook, în 19 Martie 2022 (ora 01:29), ministrul Dîncu a prăbușit Ministerul Apărării Naționale într-un ocean de ridicol. Ca un smardoi trezit din somn, ditamai ministru se ia la ceartă cu postarea de pe Facebook (din data de 5 Martie 2022) făcută de doamna Popescu, atacând în picaj total și un cadrul militar.

Dacă este incapabil să elucideze cauzele care condus la prăbușirea MIG-ului, elicopterelor și zdrobirea sub șenile a unui militar, evenimente soldate cu (1+7+1) nouă morți, ministrul Dîncu sigur rezolvă această problemă! Este motivul pentru care a dispus „constituirea în regim de urgență a unei comisii pentru  investigarea aspectelor semnalate. Rezultatele acestei investigații vor fi comunicate cu maximă celeritate.

Halucinogen, ministrul Dîncu subliniază că „Ministerul Apărării Naționale se delimitează ferm de orice poziție contrară normelor și principiilor democratice, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale, care promovează discriminări de orice tip sau care încurajează discursul urii, xenofobia, antisemitismul sau comportamentele antisociale, fără să arate care sunt faptele pentru care înșiră aceste acuzații extrem de grave, dar total lipsite de contactu cu realitatea.

În levitația publică între penibil și ridicol, Dîncu nu arată nici care sunt acele „prejudicii de imagine” aduse MapN, pentru ca în final să se transforme în gazetă de perete înșirând toate cele interzise personalului MapN.

La puțin timp după apriga reacție ministerială pe Facebook, Doamna Popescu revine cu o postare (19 Martie 2022 ora 03:36), în care arată că toate acuzațiile care i se aduc sunt „absolut scelerate, imposibil de probat, fiind „subiectul unei grave actiuni de compromitere din partea acestui site, care incearca sa creeze un scandal pe modelul celui intamplat la Academia de Politie!

Este motiv pentru care doamna Popescu anunță că se va îndrepta împotriva celor de la G4Media și celor care au preluat atacul la adresa sa, cu o plângere penală.

Până atunci, trebuie observată celeritatea remarcabilă cu care se mișcă totul în Ministerul Apărării condus de aspirantul Dîncu. Suntem la mai bine de trei zile de la fulminantul anunț lansat pe Facebook și constituirea în regim de urgență a unei comisii pentru  investigarea aspectelor semnalate” … nu s-a produs. Spre deosebire de daunele de imagine produse și exacerbate de inconștientul ministrul Dîncu, atât doamnei Popescu, dar și Ministrului Apărării!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Domnilor Dîncu și Arafat, oricât vă străduiți, 1+1 rămâne = 2!

  1. Ne confruntăm cu un război mediatic care s-a manifestat ceva mai „firav” încă din 2014, apoi a devenit mai incisiv în timpul pandemiei imaginare și-a ajuns la apogeu prin CNA, Ministerul Adevărului și altele care vor urma acestor timpuri. Soluții de închis gura specialiștilor se vor găsi oricând, la fel cum vor fi sancționați (într-un viitor nu foarte îndepărtat) toți cei care gândesc cu propriul creier dar DIFERIT de politica dictată de UE, OMS, NATO, SUA și alte organizații transformate îi câini de pază ai globalismului sexo-marxist.
    Doamna se exprimă logic, ordonat, armonios, nimic de obiectat! Și totuși, în momentul în care a declarat: „cred în valorile democratice occidentale…” și alte baliverne, mi-a displăcut brusc și fără cale de-a-mi schimba convingerea: inteligentă, dar fără un fundament construit pe ceea ce este bun, dezirabil și important. Să fie sănătoasă, dar NU m-a impresionat!

  2. Vlad Tepes spune:

    D-le Tomozei, este neproductiv sa va pierdeti timpul cu subiectul dancu !
    Personajul nu merita, la fel cum nu merita vreo atentie cei care l-au promovat !
    TOTI SINT NULITATI ABSOLUTE !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.