Beijing-Fengtai | Cel mai mare nod feroviar de pasageri din Asia

Cel mai mare nod feroviar de pasageri din Asia a fost dat în funcțiune la Beijing, după o perioadă de patru ani în care cea mai veche stației de cale ferată din capitala chineză a fost supusă unei transformă capitale. Noua Gară Beijing-Fengtai are o suprafață de aproape 400.000 de metri pătrați, sauechivalentul a 56 de terenuri de fotbal, are 32 de căi ferate și 32 de peroane, cu o capacitate de 14.000 de pasageri pe oră.

Gară Beijing-Fengtai este prima gară din China cu o structură cu două etaje care asigură transportul pentru trenurile de mare viteză (350 km/h) și pentru cele obișnuite (120 km.h), având la subsol o stație de metrou care permite transferul spre diferite zone din Beijing.

Situată în districtul Fengtai, din sudul capitalei chineze, vechea stație feroviară a fost construită în 1895, fiind închisă în 2010. Reconstrucția gării a început în 2018, fiind extins spațiul destinat pasagerilor și primind o nouă înfățișare, potrivit arhitecturii tradiționale chineze.

Pe durata periadei de probă, din Gară Beijing-Fengtai vor pleca zilnic 120 de trenuri.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Beijing-Fengtai | Cel mai mare nod feroviar de pasageri din Asia

  1. Anonim spune:

    Interesant… pentru prima data dupa multe luni pe
    https://www.cgtn.com/special/Live-updates nu exista nici o stire din Ucraina (ora 12.30 ora Romaniei).
    Nu stiu cum sa interpretez acest fapt….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.