China a demarat exerciții militare cu muniție de război în jurul Insulei Taiwan

Armata chineză a demarat în această dimineața o serie de exerciții cu muniție de război, în Marea Chinei de Est, în jurul Insulei Taiwan. Reprezentanții Administrației Provinciale pentru Siguranța Maritimă Zhejiang au lansat avertismente în care se arată că exercițiile vor avea loc între orele 6:30 și 18:30, în fiecare zi, până vineri, 5 August. Administrația a pus dispoziția presei o hartă cu zonele (hașurate) în care sunt derulate exercițiile militare și coordonatele geografice, cerând navelor și aeronavelor să evite spațiile.

Potrivit agenției de presă Xinhua, Armata Populară de Eliberare a Chinei va derula exerciții cu muniție de război, în Marea Chinei de Est. „Vor fi desfășurate exerciții militare importante și activități de antrenament, inclusiv exerciții cu foc real. Din motive de siguranță, autoritățile chineze au anunțat că accesul în spațiul maritim și aerian delimitat este interzisă intrarea navelor și aeronavelor.”

​Comandamentul a inițiat exerciții comune de pregătire în zonele maritime din zona de Nord, Sud-Vest și Sud-Est ale Insulei Taiwan și spațiul aerian aferent. De asemenea, în Strâmtoarea Taiwan va desfășura exerciții cu muniție de război cu rază lungă și teste cu rachete convenționale.

Zone maritime și spațiul aerian delimitat sunt următoarele:
25-15.26N 120-29.20E, 24-50.30N 120-05.45E, 25-04.32N 119-51.22E, 25-28.12N 120-14.30E
26-07.00N 121-57.00E, 25-30.00N 121-57.00E, 25-30.00N 121-28.00E, 26-07.00N 121-28.00E
25-34.00N 122-50.00E, 25-03.00N 122-50.00E, 25-03.00N 122-11.00E, 25-34.00N 122-11.00E
22-56.00N 122-40.00E, 23-38.00N 122-51.00E, 23-38.00N 123-23.00E, 22-56.00N 123-09.00E
21-14.00N 121-33.00E, 21-33.00N 121-18.00E, 21-07.00N 120-43.00E, 20-48.00N 120-59.00E
22-43.00N 119-14.00E, 22-10.00N 119-06.00E, 21-33.00N 120-29.00E, 22-09.00N 120-32.00E

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Asia - Pacific, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

13 răspunsuri la China a demarat exerciții militare cu muniție de război în jurul Insulei Taiwan

  1. Anonim spune:

    Posibil sa aveti dreptate….

  2. Anonim spune:

    Da, de acord… Nu sustin ca trebuia impiedicata vizita folosind forta armelor ! Dar sa faci inainte atatea declaratii „””hotarate””” („cine se joaca cu focul…”, „nu ne subestimati !”, „va veti asuma consecintele” etc) pentru ca mai apoi sa dai doar niste declaratii (la fel de „”hotarate”” !?) si sa faci 2-3 zile niste exercitii, este cam penibil…… Daca tot stiau ca nu vor face nimic, mai bine dadeau o declarartie ca nu sunt de acord cu vizita si gata ! Asa insa…. au inflamat cu declaratiile lor, au ridicat miza dupa care .. s-au apucat de exercitii ! Sunt dezamagit (nu pentru ca nu a inceput o confruntare militara !) de modul in care China a gestionat, gandit si reactionat in aceasta chestiune.

    • Dan Tomozei spune:

      Să nu ne grăbim … cu cât întârzie plata (reacția), cu atât va fi mai mare și mai greu de onorat. Chinezii nu sunt europeni, cu atât mai puțin americani, chiar dacă au învățat din istorie cine sunt și unii, și ceilalți.

      • Anonim spune:

        Sper sa aveti dreptate – in mod evident dvs., traind acolo, stiti, simtiti si intelegeti infinit mai bine decat mine, toate astea… Noi (eu si d-na Ecaterina) reactionam conform unui spirit latin sa zicem, pe cand in mod evident spiritul, filosofia si gandirea popoarelor asiatice este in mod fundamental diferit(a) de a noastra… inca odata, sper sa aveti dreptate !

  3. Pingback: China a demarat exerciții militare cu muniție de război în jurul Insulei Taiwan - Jurnalul Militar

  4. Iată ce afirmă Kadîrov: https://t.me/RKadyrov_95/2651 „În 15 minute, vom vedea cine este „marea putere”: SUA sau China. Nu vorbim despre noi înșine”.
    Acu’ s-a lămurit lumea cine-i, nu-i cazul să caute prea mult!
    Faptul că chinezii nu i-au putut forța pe americani să abandoneze această provocare înseamnă o înfrângere diplomatică pentru Beijing, cu atât mai mult cu cât vizita mumiei a venit ca o insultă directă la adresa administrației Xi.

  5. Mult zgomot pentru nimic! Dezamăgire totală! Se pare, că pe americani nu poate nimeni să-i pună la punct, nu reușește nimeni să le clatine hegemonia. Nu pot pricepe nici în ruptul capului, de ce-au ținut morțiș chinezii s-o sperie pe bunicuță?! N-au găsit prin armata lor nici un sniper disponibil? Ramzan Kadîrov afirma odată că „într-o luptă bună, dacă îți arăți arma mai bine o folosești când va veni timpul, altfel păstrează-o pentru tine”. Beijingul a făcut valuri, a amenințat mai mult sau mai puțin voalat, ca totul să rămână în coadă de pește. Pe de altă pare, nu există absolut nicio îndoială că SUA sunt o putere navală, care deține mijloacele necesare de a impune o soluție Chinei atâta timp cât forțele navale sunt implicate direct. Este singurul domeniu în care yankeii au un avantaj asupra chinezilor. Dacă-i lucrurile stau astfel, atunci administrația Xi trebuia să tacă și, eventual, să-i aștearnă covorul roșu babei, ca să-i demonstreze că-i bine primită. Principala greșeală a Chinei a fost această retorică, oricât de justificată, belicoasă, premergătoare vizitei mumiei în Taiwan, iar acum precedentul a fost creat și ESTE deja răspândit de mass-media.
    Exercițiile astea ar fi fost necesar să se desfășoare cu mult înainte ca avionul băbătiei să decoleze din SUA, iar amploarea acestora, inclusiv prin desfășurarea Forțelor Aeriene Chineze, ar fi trebuit să fie masivă, prezentând o amenințare REALĂ în zonă pentru orice zbor neautorizat. Când colo, remarc ambiguitate politică și militară pe toate planurile! Să stai cu fundul în două luntri nu te avantajează întotdeauna! Din câte cunosc, serviciile de informații chineze nu-s cotate ca fiind atât de slabe, mă rog, nu-s la nivelul Mossadului, dar nu-s nici ultima găină din gostat. Și totuși, n-au avut nicio reacție nici măcar în spatele „frontului” cum s-ar zice, de unde trag concluzia că-i o problemă la vârful PCC, cred că acolo n-au căzut de acord să-i pună pe yankei cu botul pe labe. Interesele sunt prea mari, probabil și pierderile sunt pe măsură, spre a lua taurul de coarne.
    Din întreaga mascaradă, înțeleg că în relațiile Rusia-China, Rusia este cea care conduce, ea este cea care manifestă hotărâre și mai ales stăpânire asupra unor conflicte militare majore, cât și capacitatea de a rezista oricărui tip de presiune. Când SUA are tupeul să-ți aducă întreaga flotă înarmată până-n dinți în poarta casei tale, iar tu marea Chină te rezumi la acțiuni diplomatice de genul chemat ambasadori – plecat ambasadori, ai cam demonstrat întregii lumi cine-i tigrul de hârtie… Păcat! Ești o putere nucleară, dar te comporți precum Serbia sau România!

    • Dan Tomozei spune:

      Să nu ne primim și să nu ne dorim să vedem chinezii adoptând stilul american de reacție și atitudine.

      • Nu, nu-i nicio pripeală, domnule Tomozei! Ar fi fost perfect dacă China ar fi adoptat stilul american de reacție și de comportament, măcar le-ar fi arătat cum se poziționează și care ar fi fost miza reală. Yankeii nu știu decât de politica pumnului în masă, de portofelul plin și arma bună. În rest, nu pot fi impresionați nici prin finețea diplomației, nici prin mărinimia sufletului. Ăstora ori le arăți de la început cine-i stăpânul, ori ocupi poziția de lacheu și stai în banca ta ținând capul plecat. Singura parte pozitivă a întregului eveniment, pe care o văd în momentul de față, așa… la cald, ar fi că americanii și-au ruinat definitiv șansele de-a împinge Beijingul într-un război cu Moscova. Restul… vor fi scuze: că s-a evitat un război nuclear, că s-a ocolit viclenia americană, că s-a rezistat unei provocări, că răspunsul va veni și mai dur etc. etc. Începând cu aseară s-au pus bazele unui nou Război Rece, de care vor beneficia elitele și de pe urma căruia vor suferi tot oamenii de rând.

        • andron spune:

          Doamne ferește. Asta s-a vrut. Nu s-au plimbat 4 portavioane peste noapte că nu au ce face. Războiul e o expresie a neputinței nu a voinței și sper să nu îl cunoaștem, nu aduce vreun progres. Probabil văd altfel suferința.

          • Vi s-a părut în WWII că Hitler a fost neputincios? Indiferent cum am da-o, lăsând la o parte imensele implicații geopolitice, China TREBUIA să intervină în cazul doamnei plimbărețe. D’ aia am afirmat că-i ciudată întreaga situație, pentru că nici serviciile de intelligence nu au luat nicio atitudine! Ar fi putut amesteca câteva avioane militare pentru a ghida aeronava lui Pelosi către o aterizare forțată și apoi să procedeze la arestarea ei. Fiindcă băbuța a intrat pe teritoriul chinez FĂRĂ permisiune!!! Raționamentul meu s-a bazat pe faptul că în SUA, o intrare ilegală ar putea duce la închisoare. Credeți că în China o fi altfel? Amintiți-vă când Meng Wanzhou, directoare la Huawei, a fost reținută în Canada, la cererea americanilor. Doamna Meng Wanzhou a fost încarcerată de autoritățile canadiene și eliberată după trei ani. De ce China nu a aplicat standarde similare pentru doamna Pelosi?
            Ar fi fost o situație pașnică, nicidecum război să piară întreaga umanitate, dar extrem de jenantă pentru Statele Unite. Beijingul ar fi putut s-o bage la închisoare sau, alternativ, într-un gest de bunăvoință, ar fi putut s-o trimită direct înapoi la Washington. Împachetată și gata formolizată! Ceea ce cred eu este că au existat unele aranjamente în spatele cortinei dintre China și SUA, în ciuda celor două ore irosite la telefon de Xi Jinping cu Biden și-n ciuda declarațiilor războinice făcute de partea chineză. Timpul va spune!
            Cât despre suferință, mie mi se pare mult mai crud ceea ce se petrece în momentul de față, decât dacă s-ar încrucișa săbiile. E treabă de percepție… Decât în genunchi și cobai printre serurile, botnițele și falsele pandemii, decât printre viermi și gândaci pentru că vacile poluează, decât fără nimic dar fericit, mai bine cu arma în mână. Dacă Ștefan cel Mare ar fi stat ascuns prin cetățile sale și-ar fi postit și s-ar fi rugat încontinuu, n-ar mai fi eliberat Moldova de sub turci!

        • Anonim spune:

          Probabil americanii STIAU deja ca nu au nici o sansa de a indeparta China de Moscova… asa ca eu nu cred ca „au ruinat ceva” din acest punct de vedere. Si nu cred ca ar fi bine pentru China sa adopte „stilul american” care contine prea multa mizerie… sper – cum zice domnul Tomozei – intr-o reactie care sa doara conducerea americana desi recunosc si eu sunt dezamagit…

          • Candoarea asta a dvs, chiar e binevenită în lumea murdară în care trăim! Și în 1939 s-a semnat un tratat de neagresiune între Uniunea Sovietică și Germania nazistă (Pactul Ribbentrop-Molotov) care de altfel a fost încălcat în iunie 1941 prin Operațiunea Barbarossa. Așadar, să știți de la mine: în cazul unui conflict armat mondial, alianțele/tratatele semnate sau nu/ înțelegerile/prieteniile/simpatiile NU mai sunt valabile!!! Se șterg, se abrogă, se duc, se anulează!!! În politică NU există amiciții, atașamente, ci DOAR interese. Cât o fi de pacifistă China, la o adică (vorba românului) tot mai aproape îi este cămașa decât sumanul, în ceea ce privește atitudinea față de Rusia. Acum ați priceput la ce m-am referit?
            Cât despre dezamăgire, știu din experiență că n-are leac! Ori e luată ca atare, ori lupți să-ndrepți lucrurile. Depinde de temperamentul fiecăruia. Aici, în ecuația dată, NU depinde de noi, ci de Xi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.