FOTO – China a finalizat construcția unui terminal petrolier, în Kenya

China Communications Construction Company a finalizat, zilele acestea, lucrările la cel mai nou și cel mai mare terminal petrolier offshore din Africa de Est, aflat în Portul Mombasa (Kenia). Pus în funcțiune în cadrul unei ceremonii la care a participat Președintele Uhuru Kenyatta, terminalul petrolier Kipevu (KOT) include o instalație petrolieră modernă de ultimă oră, fiind un pas important în pentru asigurarea securității energetice a țării.

Noul terminal va crește capacitatea de transfer de energie a și va stimula dezvoltarea economică a țării și a regiunii Africii de Est.

Terminalul petrolier Kipevu are o lungime de 770 de metri și patru dane, având capacitatea de încărcare-descărcare pentru toate categoriile de produse petroliere de pe navele cisternă foarte mari, de până la 170.000 de tone.

Construcția la KOT a început în luna Februarie 2019 și a fost finalizată în luna Ianuarie 2022, echipamentele de ultimă generație instalate reducând timpul de încărcare- descărcare a fiecărei nave, de la trei-patru zile, la una, până la două zile.

Managerul proiectului, Lin Zhiping, a declarat că livrarea oficială a proiectului terminalului petrolier Mombasa este un element important al cooperărilor China și Africa, din cadrul inițiativei „O centură, un drum”, care va stimulat creșterea economică și a locurilor de muncă din Kenia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Drumul Mătăsii, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.