Huawei va deschide fabrici în Franța, la Brumath și Paris

În ciuda provocărilor și incertitudinilor geopolitice, compania chineză Huawei Technologies va finaliza investițiile programate în Franța, urmând ca în 2025 să operaționalizeze fabrica și liniile de producție care vor crea 500 de locuri de muncă în orașul Brumath, aflat la granița cu Germania și la 22 de Kilometri de Strasbourg.
De asemenea, compania are planificate investiții într-un centru de cercetare la Paris, care vizează Inteligența Artificială, cloud computing și dezvoltarea rețelelor 6G.

Directorul general-adjunct al Huawei France, Zhang Minggang, a declarat la France Inter, că investiția în valoare de 200 milioane euro aceasta va fi prima prima fabrică din străinătate a companiei chineze, unde vor fi produse soluții tehnologice pentru rețelele mobile în valoare de un miliard de euro pentru clienții europeni ai producătorului chinez de echipamente de telecomunicații.

Deși Huawei se confruntă cu presiuni în creștere, cu precădere din partea SUA și a unora dintre aliații americani din Europa, ca urmare a preocupărilor legate de securitatea națională, oficialii companiei chineze și guvernului de la Beijing afirmă că niciodată nu au fost prezentate dovezi concrete care să susțină îngrijorările. Astfel, construirea unei fabrici în Franța este o dovadă de deschidere și transparență în fața pieței europene.

Fabrica Huawei din Brumath va dispune de un centru demo, în care vor fi prezentate liniile de producție, sistemele de încărcare software și procesul de testare. Acest centrul va fi deschis transportatorilor, guvernelor și autorităților, cu intenția de a demonstra atitudinea transparentă și pozitivă a chinezilor în fața apelului lansat de Uniunea Europeană privind suveranitatea digitală.

Extrem de automatizată și dotată cu system de inteligență artificială de ultimă generație, fabrica de la Brumath va putea contribui la creșterea competitivității tehnice a industriei europene, rezistenței lanțurilor de aprovizionare și infrastructurii.

În condițiile în care Europa este o piață importantă pentru Huawei, fiind considerate de companie ca o “a doua casă”, investițiile chineze de la Brumath fac parte din planul mai amplu al Huawei privind investițiile în Franța, unde este prezentă din 2003.
Următoarele investiții sunt planificate într-un centru de cercetare, la Paris, care să sprijine transformarea digitală national și dezvoltarea tehnologiilor de ultimă oră, cum ar fi inteligența artificială, cloud computing și 6G.

De asemenea, Huawei se va regăsi între partenerii principali ai Jocurilor Olimpice de vară Paris 2024, alături de alte companii chineze și China Media Group care deja are semnate contracte pentru transmiterea exclusivă a jocurilor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Huawei va deschide fabrici în Franța, la Brumath și Paris

  1. recogn18 spune:

    Folosesc un produs Huawei și funcționează excelent.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.