Antisemitismul fraților Muraru este protejat transatlantic

De ani de zile, imaginea României este împroșcată de ura și antisemitismul inventate de o mână de nemernici protejați politic de la președinte, la premieri, de la PNL, la PSD, în numele corectitudinii politice. Obsesia de care suferă (și) frații Andrei și Alexandru Muraru (PNL) mi-a fost clarificată, astăzi, în urma unei îndelungi discuții avute, la Beijing, cu un fin cunoscător al lumii noastre, un om cu anvergură trans-continentală.

Abia astăzi am înțeles cum de absolut nimeni din Guvernul României, din Ministerul român de Externe, nu a reacționat după ce Ambasadorul Andrei Muraru l-a umilit în public pe Marcel Ciolacu, premierul coaliției PSD-PNL, în timpul vizitei din luna decembrie 2023. Andrei Muraru are protecție direct din interiorul Departamentului de Stat al SUA!

În mod public, frații Andrei și Alexandru Muraru trebuie să clarifice gradul de rudenie cu Alejandro Mayorkas (foto stânga), actualul Secretar al Departamentului de Securitate Internă al SUA, numit în funcție de președintele Joe Biden, la 2 Februarie 2021.
După doar trei săptămâni, la 25 Februarie 2021, consilierul prezidențial Andrei Muraru avea să fie numit, în mod surprinzător, Ambasador al României în SUA, prin decretul semnat de președintele Iohannis, odată cu rechemarea din funcție a Ambasadorului George Maior.

Coincidență sau nu, asemănarea fizică dintre Alejandro Mayorkas și frații Muraru este completată de istoria familiei Secretarului american al Departamentului de Securitate Internă, o familie cu rădăcini în România.

Potrivit Britanica, mama lui Alejandro Mayorkas este Anita Mayorkas (năcută Gabor), o evreică româncă a cărei familie a părăsit România ajungând initial în Franța, apoi în Cuba, în 1940. Acolo aveau să ajungă și părinții Anitei Gabor căsătorită cu Carlos (ulterior Charles) Mayorkas, evreu născut în Cuba, cu părinți de origine turcă și poloneză. Împreună au avut doi copii, născuți la Havana: Cathy (n.1957) și Alejandro (n.1959). Având o excelentă condiție material, în anul 1960 întreaga familie se mută în SUA.

Potrivit Havana Times, Mayorkas a absolvit studiile de Drept ajungând procurer, având o carieră apreciată la nivelul Departamentului american de Justiție și chiar de președintele Bill Clinton. Specializat în fraudă financiară, corupție, spălare de bani și criminalitate cibernetică, Mayorkas a ajuns să fie cunoscut sub porecla „executorul”.

Dacă linia genealogică se confirmă, mama lui Mayorkas a fost verișoară cu mama fraților Muraru.

Într-o altă lumină poate fi privită, acum, cultivarea gemenilor Andrei și Alexandru Muraru în obsesia antisemitismului din România, studiile făcute în SUA pe tema antisemitismului și chiar numirea intempestivă în funcția de Ambasador al României în SUA, la 39 de ani, cu zero experiență diplomatică.

Potrivit SNSPA, Andrei Muraru a aprofundat studiile în antisemitism la Holocaust Memorial Museum – Center din Washington (SUA) și la International Institute for Holocaust Research Yad Vashem, Jerusalem (Israel).

La rândul său, potrivit Camerei Deputaților, Alexandru Muraru a devenit expert în antisemitism după ce, potrivit CV-ului profesional, a urmat 46 de cursuri de formare, școli de vară și conferințe pe tema holocaustului, între care la: Holocaust Memorial Museum – Center din Washington (SUA) și Skirball Department of Hebrew and Judaic Studies Skirball Department of Hebrew and Judaic Studies, New York University (SUA).

Despre paranoia antisemitismului în România manifestată de frații Muraru am scris în mai multe rânduri, fără să găsesc până astăzi o explicație pentru ce amândoi fac eforturi susținute pentru a construi în imaginea lumii ideea că românii sunt antisemiți, că în România antisemitismul este un pericol național și internațional care trebuie combătut dur, începând din școala generală.

Sub președinția condusă de Klaus Iohannis, România a ajuns să studieze în școli tot mai puțină Istorie a României, dar a devenit obligatoriu materia “Istoria Evreilor. Holocaustul”.

Cea mai recentă întâlnire în familie Andrei Muraru – Alejandro Mayorkas a avut loc în urmă cu opt zile, când Muraru s-a lăudat că a reluat discuția pe tema vizelor pentru SUA, în condițiile în care orice novice cunoaște că decizia este la Senatul SUA și majorității din senat, nu la Departamentului de Securitate Internă al SUA!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Multilateralism ... în doi, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Antisemitismul fraților Muraru este protejat transatlantic

 1. Dan Cristian Ionescu spune:

  Fratii Muraru sint doi infractori. Mai exista pe internet informatii despre plingerea penala facuta impotriva lor de Corneliu Turianu. Moartea lui Turianu i-a ajutat sa scape basma curata.
  In ce il priveste pe „istoricul”Alexandru Muraru, este greu de spus cita istorie stie. In urma cu 2-3 ani a declarat ca uciderea prefectului Manciu de catre Corneliu Zelea Codreanu reprezinta, dupa unire, al doilea atentat politic din istoria tarii (dupa cel din 1862 savirsit impotriva lui Barbu Catargiu).
  Vad ca istoricul nu stie de atentatul cu bomba de la Senat din 8 dec. 1920 organizat de trei evrei si care a dus la uciderea a trei senatori, pintre care si ministrul justitiei. Si nu stie nici ca pretinsul atentat impotriva lui Manciu nu a avut caracter politic, iar Codreanu a actionat in legitima aparare (asa cum a retinut justitia).

 2. Multumim pentru acest articol, care scoate la iveala conexiunile si relatiile ascunse din spatele politicii romanesti. Este ingrozitor sa vedem cum protectionismul politic si obsesia antisemitismului isi fac loc intr-o tara care se presupune a fi una democratica si moderna. Sper ca aceste conexiuni sa fie aduse in atentia publica si sa se ia masuri pentru a stopa aceste practici toxice. Este important ca liderii nostri sa fie responsabili si sa lucreze pentru binele tarii, nu pentru interese personale si ascunse. Felicitari pentru investigatie si sper sa continuam sa ne informam si sa ne impresionam pentru a avea o societate mai buna.

 3. Gabi spune:

  Acum inteleg si eu

 4. Gabi spune:

  Buna ziua,
  Am tot asteptat actualizari pe telegram si m-am trezit ieri, ca nu ati mai pus nimic din 1 ianuarie. Azi 1 aprile, un prieten mi-a sesizat ca nu mai apareti pe cristoiublog.ro. Ce se intampla?

  • Dan Tomozei spune:

   Din motive pe care nu le cunosc accesul pe pe contul meu de Telegram este blocat de câteva luni. Încerc să recuperez contul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.