Să nu vă mai fie rușine că sunteți români !

Sfinxul Romanilor_Dan TomozeiCelor care încă nu ați uitat că sunteți români, urmașii unei civilizații și ai unui neam de oameni mândri, ridicați-vă și schimbați soarta României de azi! Îmbrăcați din nou cămașa mândriei de a fi români. Ajutați-i pe toți cei care au uitat cine sunt, pe toți cei care nu au știut niciodată, pe toți cei care au învățat strâmb despre neamul și țara lor, că a fi român este o mândrie și o datorie de onoare în fața celor care au trăit și murit pentru demnitatea și liniștea acestui popor mereu încercat! Ajutați pe toți să vadă adevărul simplu: România este țara românilor!

Să nu vă mai fie rușine că ați greșit, e timpul să facem România un spațiu al românilor și al celor care vin aici pentru a ne respecta!

Să nu vă mai fie rușine pentru că printre noi se găsesc și nemernici care ne insultă țara, istoria, valorile, e timpul să ne apărăm și afirmăm demnitatea!

Să nu vă mai fie rușine pentru că am ajuns săraci și umiliți, e timpul să ne ridicăm și să privim realitatea în față!

Să nu vă mai fie rușine de prezent, istoria noastră și tot ceea ce lăsăm în urmă sunt mai importante decât existența fiecăruia dintre noi!

Să nu vă mai fie rușine să spuneți că sunteți români, pentru că nu un om lipsit de educație, de morală, de credință și onoare poate să reprezinte România, chiar dacă acel om este președintele, premierul, primarul … unul care o vreme ocupă o funcție!

Să nu vă mai fie rușine să spuneți că România este țara voastră, locul în care ne-am născut și unde vom muri afirmând dreptul la libertatea și demnitatea noastră!

Să nu vă mai fie rușine să spuneți că sunteți români creștini, ajutând Biserica să redevină o conduită și nu o afacere!

Să nu vă mai fie rușine să le spuneți copiilor că familia este formată din femeie și bărbat, pentru că numai așa vor înțelege diferența dintre iubire și conviețuire!

Să nu vă mai fie rușine să vă priviți în propria oglindă, având permanent în față încrederea că schimbarea românilor și României începe cu fiecare dintre noi!

Să nu vă mai fie rușine să le spuneți celor care continuă să trateze România fără respect că nu sunt bine veniți aici, pentru că numai așa vor afla că țara noastră nu este un teritoriu al jafului și nelegiuirii!

Fiți mândri că sunteți români, pentru că suferința și bucuria sunt ingredientele din care se hrănește și își trage seva istorică întreaga noastră existență, de la geto-daci până la românul sărăcit de atâta democrație!

Să nu vă mai fie rușine că sunteți români, ci pentru fiecare clipă în care uitați că sunteți români !
Ridicați privirea și respirați adânc, e timpul să vă scuturați de prostie și lașitate!Romania_Dan Tomozei

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

35 de răspunsuri la Să nu vă mai fie rușine că sunteți români !

 1. MOȘU spune:

  Dan
  O intrebare retorica:
  Care este SIMBOLISTICA SI SEMNIFICATIA celor patru drapele:Chinez, German, Federatia Rusa si cel Romanesc?!?
  Suplimentar:Ce este/sunt GRESIT/E, la drapelul Romanesc*.

  Succes

  * Lipsa diacritice 🙁

 2. CONTESTATARUL spune:

  CONTESTATARUL
  Toate acestea sunt Vorbe FRUMOASE si NECESARE si ADEVARATE.

  Dar, daca nu se coaguleaza – dintre Cei CARE alcatuiesc Clasa „Decidenta” – o Grupa de Indivizi PUTERNICI care sa renegocieze cu SUA si UE Situatia,
  vorbele vor ramane vorbe.

  In Situatia ACTUALA „Boborul” Nu poate face nimic :

  – este infometat si distrus biologic prin alimente false si otravite expres
  – este indobitocit, tot expres cu program dracesc.

  In aceste conditii nu poate avea EL, Boborul nimic de facut si actionat.

  Ba chiar SE asteapta o rascoala, ca sa se poata distruge si subjuga TOTAL si DEFINITIV Romania.
  Pe acelasi calapod ca SI la Lovilutia din 1989, cand s-au creat contitiile ca Ceausescu sa exact ce trebuia ca sa se infurie Boborul si sa faca implicit Lucrarea Liftelor.

  Numai si numai O Grupa de AUTENTICI OAMENI-OAMENI si PUTERNICI, si POLITICI pot sa se impuna in fata SUA si UE.

  Intrebarea este :

  Mai SUNT asemenea Indivzi in Grupa „DECIDENTA” ?
  Sau au fost exterminati toti ?

 3. Snaider Paul spune:

  Felicitari pentru pozitia verticala pe care o aveti, pentru logica, buna cunoastere si profunda reflexie ! Succes pe mai departe !

 4. Pingback: Să nu vă mai fie rușine că sunteți Români ! – Stiri din țară și străinatate

 5. john spune:

  Din păcate nu sunt total de acord. Cu ce să mă maindresc. ? Că sunt a doua nație migratoare? Că suntem o tata semi analfabetă cu valori din fotbal și mass-media? Cu o tara pustiită de toate resursele naturale? Și cu faptul că sunt urmaș îl dacilor? Văi îmi e rușine să spun că sunt descendent al dacilor dacă enumăr ce e mai sus . Din cal boieresc am ajuns măgăruși. Sau nu am dreptate domnule Dan?

  • Dan Tomozei spune:

   Aveți dreptate parțial … pentru că priviți doar prezentul dominat de cenușiul mediocrității generale. România și românii sunt mult mai mult de atât, cred că suntem de acord.

  • Daca a doua limba la tot ce inseamna IT la nivel global este limba romana vorbita de 20 de mil prima fiind engleza vorbita de 800 de mil adica intreaga planeta deci raportand aceste cifre dvs ce va da referitor la inteligenta romanilor adica cei 10 /100 care genereaza aceste rezultate ?

  • C. Munteanu spune:

   Cand bei un pahar de winsky,unde te uiti:ce a ramas in pahar sau cat ai baut?

 6. Pingback: Să nu vă mai fie rușine că sunteți români! - Anonimus

 7. Petru Mîndru spune:

  Felicitari autorului pentru mesaj si pentru raspunsurile decente date!
  Apartenenta la o comunitate este scrisa in programul fiecarei fiinte si nu numai. Apartii, ca vrei ca nu vrei, la comunitatea care te-a creat, in care ai crescut. Toata zestrea materiala, culturala, stiintifica, spirituala, obceiurile, traditiile, comportamentele bune sau mai putin bune le dobandesti, le asimilezi, le practici si le transmiti mai departe fara sa constientizezi, in virtutea obisnuintei, a reflexelor formate de-a lungul vietii.
  Tot ceea ce stim si tot ceea ce facem vine de la cei care ne-au nascut, crescut, instruit si format, respectiv de la parinti, bunici, strabunici, strastrabunici etc., de la educatori, invatatori, profesori, maistrii, frati, surori mai mari sau mai mici, nasi, fini, prieteni, vecini, cunoscuti, necunoscuti etc.
  Tot ceea ce stim, bune si mai putin bune, tot ceea ce facem si avem, vom da, vom lasa la copii, nepotii, stranepotii nostrii.
  Ca urmare ne folosim de munca, stradania altora, iar dupa ce crestem lasam ceea ce am creat altora. Toate vor fi dupa chipul si asemenarea noastra, adica dupa calitatea muncii, a stradaniei pe care am depus-o in viata. Toate le lasam si plecam dincolo. Cum vor arata cele lasate dupa noi? Ele vor reflecta fidel felul nostu de a fi, vor fi rodul muncii noastre. Nu trebuie sa aruncam vina pe nimeni, trebuie sa fim doar obiectivi si rabdatori, indulgenti sau severi cu noi insine pentru ca de fapt pe noi ne vedem, pe noi ne analizam, pe noi ne evaluam.
  Ne-am nascut daci/romani si vrem sa ramanem daci/romani. Trebuie sa ne uitam la noi, nu la altii cand zicem ca suntem mandrii sau ne rusinam de ceea ce am facut, de ceea ce suntem. Ne uitam la parintii, bunicii, mosii si stramosii nostrii, la copii, nepotii si stranepotii nostii in primul rand. De fapt ne uitam la noi si spunem ca ne este rusine sau ne mandrim cu ceea ce am facut, ne este rusine sau ne mandrim cu felul in care am trait in aceasta lume.
  Venirea noastra pe acest pamant nu este intamplatoare. Ne-a dat Dumnezeu darul acesta al vietii pe acest pamant, in aceasta tara, in acest popor, la acest timp, noua celor care am trait sau traim aici si acum. Acest dar al vietuirii putea fi dat altora care asteapta la rand ca sa parcurga scoala si drumul vietii pe Pamant. Daca l-am primit noi, atunci se cade ca sa parcurgem cursurile acestei scoli, ale acestei vieti cu cinste si cu bucurie. Trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu in primul rand, apoi parintilor, mosilor si stramosilor, precum si tuturor celor de dinainte care ne-au deschis drum spre aceasta existenta. Ne-au dat zestrea biologica si spirituala, ne-au dat limba, credinta si cultura, ne-au dat pamantul si casa lor, si-au dat chiar viata pentru ca noi sa fim astazi aici pe aceste locuri, pentru ca noi sa nu o luam de la capat si sa le mostenim mandria si vitejia, dragostea de neam si glie, sentimentul de omenie si fratietate cu cei de neamul nostru si cu cei de alte neamuri, priceperea si inventivitatea, capacitatea de supravietuire in conditii greu de imaginat si de suportat pentru alte semintii. Ne-au lasat si osemintele lor care sa ingrase acest pamant, ca dovada a dragostei lor pentru glie si pentru urmasi. Nu au dus cu ei decat sufletul, dar si pe acesta l-au pus la temelia existentei noastre actuale. Pe aceste suflete ale inaintasilor nostrii, cladim la randul nostru, mai bine sau mai putin bine, mai cu folos sau cu mai putin folos, cladim viitorul urmasilor nostrii.
  Ne este rusine cu acesti stramosi, ne este rusine cu noi sau cu copii nostrii, atunci inseamna ca ori nu stim sa apreciem corect munca lor si a noastra, ori am risipit munca lor si a noastra si ca urmare noi suntem de vina pentru aceasta. Numeni altcineva nu este de vina, ci doar noi si nu are rost sa aruncam vina pe altii. Trebuie sa fim obiectivi cand facem aceasta evaluare si sa nu fugim de raspunderea faptelor noastre aruncand vina pe altii, ci sa luptam sa ne indreptam si sa corectam ceea ce vedem ca nu este bine. Astfel vom arata ca meritam sa beneficiem de rezultatele sacrificiului, de munca si jertfa inaintasilor nostrii, de darul pe care l-am primit de la ei si de la Dumnezeu de a vietui pe acest pamant, rasplatind la randul nostru acest dar cu jertfa, cu dragostea, cu munca si credinta noastra, cu credinta in noi, in stramosi, in urmasi si in Dumnezeu.
  Ca urmare, chiar daca nu am stii deloc istoria noastra si a lumii in care traim, tot trebuie sa fim fericiti si mandrii ca-i mostenim pe inaintasii nostrii, sa ne mandrim cu ce lasam la copii nostrii, sa ne mandrim ca suntem daci/romani.
  Este nefiresc sa nu te iubesti pe tine!!! Inseamna ca ti-ai batut joc de viata ta, ai risipit darul vietii pe care l-ai primit!!! Indreapta-te, ridicate, fii fericit si mandru de aceasta sansa, de acest dar de a trai pe acest pamant, in aceasta tara, in acest popor minunat! Este o sansa unica in acest univers. Foloseste-o si bucurate de ea! Fa cinste prin munca si jertfa ta familiei si neamului tau!
  FII MANDRU CA ESTI DAC/ROMAN!!! Astfel, MANDRIA nu este un pacat, ci o virtute! Va imbratisez pe toti!

  • Dan Tomozei spune:

   Vă mulţumesc pentru mesaj şi pentru gândurile exprimate.

  • Catmiel Hozan spune:

   Cred ca acest comentariu ar trebui (In)scris la intrare in parlament si pusi sa citeasca in fiecare zi fiecare parlametar , doar asa poate se va trezi constiinta si patriotismul si nu vor mai fura si subjuca pe aproapele lor ci vor contribui pozitiv la inflorirea patriei noastre comune , Romania.

 8. Carol Raducanu spune:

  Orice se va intampla cu si in Romania, niciodata nu imi va fi rusine cu nationalitatea mea. Pacat ca nu la fel gandesc cei care au ales sa locuiasca in tara noastra care este si va fi vatra civilizatiei europene si nu numai…
  Cu dragoste pentru Romania.

 9. Józsa János spune:

  Eu, tot „un dusman al poporului roman”, va zic, ca degeaba vaitati, rusinea de a fi romani este in mintea voastra, si nimen nu va sterge de acolo, pentruca functioneaza in voi o constiinta voastra, sunteti plini cu remuscari, numai voi stiti de ce? De ce sunteti raufacatiri? De ce sunteti rapitori de tara altora?

  • Dan Tomozei spune:

   În mod cert nu cred că vedem realitatea în mod similar.
   Cât despre teritorialitate, nu voi intra într-o dispută sterilă cu dvs. Nu poți lua sau răpi ceea ce îți aparține.
   Gânduri bune.

  • Marian Chiriță spune:

   janos , ia vezi ca teritoriu romanesc e pana la tisa crisana ne-a fost data doar pe jumatate

  • Janos iti recomand sa intri cu a fi,fiu,fiica,fiinta sau a cere,cerere,cerinta,cersetor ,cercetare si orice alt verb din zisa limba a zeilor intai in limba ungara si mai apoi in restul de peste 100 de limbi pe google traducator si vei afla singura limba nascuta nu facuta de pe aceasta planeta aceea vorbita candva la BABEL-E langa SFINX care SFINX este un puzle caci PHI=FI insa fi este ratia divina .Nu te mai obosesc mai departe insa daca ai o intrebare pe astfel de teme am 10 raspunsuri pentru tine si pe nici unul nu -l vei putea combate .

 10. o dorinta sincera - Romania Libera! spune:

  Ciocoii, Ei i-au tradat pe Basarabi si Musatini, ei i-au tradat pe Eroi intotdeauna! Ei ne-au inchinat tara strainilor si o vor face de cate ori vor putea. Dar s-a sfarsit! VOM MERGE INAINTE CALAUZITI DE EROI SI DE FANTASME LEGENDARE.

 11. Aș fi distribuit articolul dacă nu ați fi postat această hartă știrbită a României.

  • Dan Tomozei spune:

   Dacă aveţi cunoştinţă că ROMÂNIA DE AZI are altă formă, vă rog să îmi trimiteţi imaginea şi o voi publica. Vă mulţumesc anticipat!

   • Marian Chiriță spune:

    daca azi teritoriu romanesc nu e complet desi ribentrov molotov s fost declarat nul , noi romani trebuie sa privim romania cu toate zonele ei chiar ci cele care momentan sunt la straini , bine ca republica a reusit macar o separare de tinutul de la marginea europei , priveste romania cu toate teritoriile dacice , fara vecini care au migrat si s-au asezat in zona

   • C. Munteanu spune:

    Gresit! Trebuie sa aparam ce a fost al nostru si ni s-a furat.Ungurii invata la scoala ca Transilvania este a lor.Eu am trait printre unguri si am prieteni unguri cu conditia sa nu discutam despre Transilvania.Acolo prietenia se rupe.Europa analfabeta,nepasatoare sau pur interesata sa ne jefuiasca,sustine demersul ungurilor!

 12. Klaus Schneider spune:

  Romanul ne e saracit de atita democratie, ci de cei 45 de ani dinainte, din care mai ales 25 de ani cu marele conducator (DRAGI „PRETINI”) si „nefasta” lui, ACADEMICIAN CU 4 CLASE !

  • Dan Tomozei spune:

   Sigur aveți în vedere faptul că cei 45 de ani au fost un cadou venit din partea țărilor democratice, ca formă de prietenie. Similar și democrația de după 1990 când țările prietene au convertit totul în jaf prin formule democratice. Dacă dorim, putem observa întreaga imagine, nu doar bucățile care convin, în care vinovați sunt doar cei jefuiți, permanent umiliți, și nu am în vedere doar România care este o copie pentru majoritatea țărilor din fostul bloc comunist.

  • Constantin din Romania spune:

   Dle Klaus,oricare ai fi,fata de ce se intampla acum in tara noastra,cei 45 de ani despre care vorbiti,se impart cam asa: 1944-I958 ,Romania s-a aflat sub ocupatie total rusa,asa cum au dictat marile puteri, apoi perioada 1958-1962 revenirea la noile perceptii patriotice romanesti,apropo,dta,ce poama esti?, apoi perioada 1964-1968 ,o perioada de regasire a dreptatii sociale in toate sferele de activitatesi a intoarcere a Romaniei in Europa si in lume,apoi perioada 1968- 1981,perioada care a dus Romania pe culmile cele mai inalte din istoria sa,Marea greseala care s0a intamplat spre sfarsitul perioadei 68-81 a fost afilierea tarii noastre la FMI,AL CARUI SCOP,S-A VAZUT ULTERIOR IN PERIOADA 1983-1989,CAND PENTRU CORECTAREA ACELEIGRESELI,AU TREBUIT LUATE MASURI PENTRU PLATA DATORIILOR SI IESIREA rOMANIEI DIN fmi,organizatie criminala.Oricum stiu ca nu intelegi nimic,caci tinand cont de numele ce-l aveti,e clar ca sunteti un dusman al poporului roman.

 13. Radu Tenea spune:

  Da,frumos, dar chiar credeți ca românilor le e rușine ca sunt români? Mai curând le e rușine că nu mai simt că România le aparține, ci e a hoților și a politicienilor(pe care tot ei i-au votat).

  • Lucia ionita spune:

   Daca noi am lasat-o de izbeliste, sigur ca a fost furata bucatica cu bucatica. Asa se intampla cand uiti poarta deschisa – intra toate animalele in curte. Si daca esti mocupat cu alte lucruri iti distruge toata gospodaria.

  • C. Munteanu spune:

   I-am studiat cu atentie pe cei ce ponegresc poporul roman si am constatat ca se pretind(romani) fiindca asa scrie in CI(BI) dar nu sunt pentru ca ne urasc.Nu poti sa ponegresti cu dragoste dar cu ura se poate.

 14. andrei spune:

  tot respectul…… Mandria de a fi ROMAN….

  felicitari….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.