„Timpul Chinei”, un album foto despre trecut şi prezent

Pasionaţilor de cultura şi istoria Chinei, le aduc la cunoştinţă, cu bucurie şi modestă mândrie, apariţia proiectului „Timpul Chinei/中国时代”, apărut la Editura Corint cu sprijin financiar din partea Radio China Internațional (RCI). Este vorba despre un proiect foto dedicat dedicat Centenarului României și Semicentenarului secției de limbă română a RCI, în care am încercat să arăt că:

Cine vrea să înțeleagă Secolul XXI trebuie să ajungă în CHINA, acolo unde TIMPUL păstrează emoţii, nuanţe, legende și imagini milenare, indispensabile în realitatea vremurilor pe care le numim moderne.
În CHINA ai şansa să parcurgi milenii într-o singură vacanță, pentru că TIMPUL se exprimă dual: prin intermediul locurilor, oamenilor, care îl fac să fie mereu același; prin intermediul dezvoltării care îl face să fie mereu altul.
Aici, în fiecare zi, se construiește, se avansează, se adaptează, se transformă, se exprimă și imprimă timpului un nou sens, o nouă valoare, pe model chinezesc. Este una dintre explicațiile pentru care China rămâne aceeași. Un loc în care timpul încă mai are valoare și sens.
TIMPUL CHINEI este despre oameni, locuri și detalii surprinse în fotografie, în care sunt criptate visele, ambițiile și încăpățânările unui popor despre care se poate vorbi cu invidie și pasiune, mai ales dacă ajungi să îl cunoști și să îl accepți.” – Cuvântul autorului.

Aflată deja în librării, lucrarea va fi prezentată oficial luna viitoare, la București, în cadrul Bookfest 2018, unde voi fi prezent.

Cărţi semnate Dan Tomozei

Dat fiind sprijinul primit pentru realizarea acestui volum, care în cele 128 de pagini prezintă 59 de imagini realizate în timpul călătoriilor efectuate în China, aduc mulțumiri domnului Wu Min – directorul secției de limbă română – Radio China Internațional, doamnei Wang Wenzhi – departamentul pentru angajații străini ai Radio China Internațional, doamnei Ana Antonescu – director editorial Grupul Corint și colegilor din cadrul editurii: Lorena Ionică, Dan Mihalache, Mirella Axinte.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Cărţile mele, China, Descoperind China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.