Vă invit să lansăm împreună „DESCOPERIND CHINA – BEIJING”, la Sibiu, Cluj Napoca şi Deva

NOTĂ: Textele incluse în volum şi multe altele din aceeaşi categorie pot fi citite AICI

Pentru o scurtă perioadă, revin în România. Revin pentru a lansa cartea „Descoperind China – Beijing”, scrisă în perioada scursă din momentul în care am devenit rezident al capitalei chineze.
„Descoperind China – Beijing” ar putea fi considerată o carte de călătorie sau un ghid cu ajutorul căreia să descoperi mai uşor o parte dintre locurile şi bogăţiile cultural-istorice păstrate în capitala Chinei. Pentru mine cartea este un mesaj despre o ţară în care trecutul şi prezentul se îmbină perfect, despre un oraş uriaş, cu 20 de milioane de oameni care au ca ţintă viitorul în elita mondială.
„Descoperind China – Beijing” nu tratează Beijingul din perspectivă economică sau socială, nici măcar dintr-un unghi profund cultural. Sunt experienţe personale, descoperiri ale unei lumi total diferite de cea europeană sau românească, din care avem multe de învăţat şi preluat.
În volumul „Descoperind China – Beijing” sunt prezentate temple, muzee şi parcuri imperiale, construcţii antice şi din secolul XXI, tradiţii şi locuri impresionante, o parte din viaţa şi societatea beijingheză văzută la pas, dezvăluind o faţă mai puţin cunoscută a uriaşei Chine. Este o imagine plină de optimism, consider, de multe ori raportată la bucăţi din cultura şi istoria României, acolo unde locuri, obiecte sau tradiţii merg braţ la braţ.
Pentru mine „Descoperind China – Beijing” este un mesaj dat către propria patrie din îndepăratul Beijing, către cei care poate nu ştiu unde să găsească un bun prieten, iar aici mă gândesc la China şi la poporul chinez.
Evenimentele de lansare vor fi însoţite de o proiecţie de fotografie, câteva sute de imagini făcute în Beijing şi împrejurimi, ca o ilustrare a textelor cuprinse în volumul „Descoperind China – Beijing”, care va apărea la Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Iată calendarul şi locaţiile evenimentelor de lansare:
Sibiu, 28 martie, ora 18 – Biblioteca Judeţeană ASTRA
Cluj Napoca, 29 martie, ora 18 – Universitatea „Babeş-Bolyai”
Deva, 30 martie, ora 18 – Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara

Evenimentele sunt organizate împreună cu Institutele Confucius din România, partenerii fiind Radio China Internaţional, Ambasada României şi Ambasada Republicii Moldova din Beijing.

REFERINŢE >>>
China, văzută prin ochii unui jurnalist român

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Cărţile mele, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Vă invit să lansăm împreună „DESCOPERIND CHINA – BEIJING”, la Sibiu, Cluj Napoca şi Deva

  1. Pingback: Dan Tomozei: Descoperind China – Beijing | artavizuala21

  2. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » Vă invit să lansăm împreună “DESCOPERIND CHINA – BEIJING”, la Sibiu, Cluj Napoca şi Deva

  3. Bara Adina spune:

    Buna ziua, sunt din Bucuresti, de unde pot achizitiona cartea dvs.?
    Adina

  4. Radu spune:

    In sfarsit un moment de normalitate ! Te asteptam cu drag

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.