Relaţiile parteneriatului public – privat românesc prezentate la Beijing

Condiţiile, modalităţile şi oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor de parteneriat public – privat (PPP) în România au fost teme de dezbatere ale unui seminar desfăşurat, marţi, la Ambasada României din Beijing.
Organizat de KPMG China lider regionat în zona Asia – Pacific în fuziuni şi achiziţii fiscale în parteneriat cu Oficiul pentru Promovare Economică şi Comercială al Ambasadei României la Beijing, seminarul a atras interesul a câtorva zeci de reprezentanţi ai instituţiilor oficiale şi întreprinzători chinezi interesaţi să înţeleagă mai bine care sunt condiţiile de a intra pe piaţa economică românească în sistemul PPP.
Însărcinatul cu Afaceri, Min. Ion Dicu, a declarat în deschiderea evenimentului că România este dispusă şi interesată să dezvolte afaceri cu R.P. Chineză, interes exprimat şi agreat de ambele părţi şi cu ocazia întâlnirii dintre premierii Wen Jiabao şi Emil Boc, la Beijing, din luna august a.c. “România a prezentat prin intermediul reprezentanţilor Hidroelectrica SA, Complexului Energetic Rovinari, Complexului Energetic Craiova, Nuclearelectrica SA, Romgaz, Transgaz dar şi prin intermediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România, o serie de proiecte pe care România este intresată să le deruleze în parteneriat cu China. O serie dintre aceste proiecte se află în stadiul discuţiilor, urmând ca în perioada următoare să avem primele rezultate”, a declarat Ion Dicu.
Participanţii la seminar au primit din partea reprezentanţii KPMG China informaţii referitoare la realităţile româneşti din zona legislativă şi financiară, a mediului de afaceri dar şi legate de condiţiile în care parteneriatul public – privat poate aduce beneficii.
KPMG în România oferă servicii de Audit, Asistenţă fiscal şi Consultanţă în Afaceri, inclusiv servicii de restructurare și accesare de fonduri, pentru organizații din diverse domenii, atât din sectorul privat, cât şi cel public. Înfiinţată în România în 1994, KPMG este firmă membră a reţelei globale de firme KPMG, cu peste 600 angajaţi în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Chişinău (Republica Moldova).
La data de 17 martie 2011, KPMG România şi Ambasada Republicii Populare Chineze în România au lansat Biroul de Consultanţă pentru China adaptat cerinţelor companiilor chineze. Conform saitului KPMG, Biroul de consultanţă pentru China al KPMG în Romania şi Moldova (parte din Biroul de consultanţă pentru China în Europa Centrala şi de Est) îşi propune să susţină companiile chineze care doresc să investească sau să opereze în România, precum şi companiile româneşti, moldovenesti şi multinaţionale interesate să dezvolte afaceri în China.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.