XINHUA – Ucraina doreşte să îşi asigure rezerva de gaze prin România

Vadym Chuprun NaftoGas UcrainaUcraina, care importă de gaze naturale de la compania RWE din Germania prin Polonia, Ungaria şi Slovacia, încearcă să se aprovizioneze cu gaze naturale prin conducte româneşti, a anunţat societatea de stat de gaze naturale Naftogaz, preluată de agenţia oficială chineză de presă XINHUA.
„Suntem în negocieri cu România privind posibile livrări de gaze”, a declarat șeful adjunct al Naftogaz, Vadym Chuprun (foto).
Experţi în energie din Ucraina şi România lucrează pentru asigurarea capacităţii tehnice de aprovizionare cu gaze, în timp ce oficialii poartă discuţii cu privire la agremetele politice ale problemei, a mai arătat Chuprun.
Ucraina care cumpără gaze naturale de pe pieţele europene încearcă să reducă dependenţa de livrările ruseşti, care au costat 426 USD/1.000 de metri cubi, în al doilea trimestru al anului 2013.
În acest an, Ucraina intenţionează să importe 27,3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, din care 18 miliarde mc de la Gazprom – Rusia, 1,3 miliarde mc de la RWE – Germania şi 8 miliarde mc de la Ostchem – Cipru.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.