Românii din China pot vota pentru desemnarea noului Parlament European

Alegeri PE China 2014Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European vor ave loc duminică, 25 mai 2014, între orele 07.00 – 21.00.

Cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, România va organiza, în China, în cadrul misiunilor diplomatice, un număr de trei secţii de votare: Secţia nr. 37 – Ambasada României din Beijing, Secţia nr. 38 – Consulatul Generalul din Shanghai, Secţia nr. 39 – Consulatul General din Hong Kong (adresele secţiilor de votare din întreaga lume AICI)

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Ambasada României în China, la alegerile pentru desemnarea noului Parlament European pot vota toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate (inclusiv turiştii), pe baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.
Nu se poate vota cu acte expirate sau cu titluri de călătorie, motiv pentru care cei care doresc să participe la alegeri trebuie să contacteze misiunile diplomatice pentru actualizarea documentelor.

Cetăţenii români care s-au înscris pe listele de vot dintr-un alt stat membru al UE nu vor mai avea dreptul să voteze şi pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European.
Mai multe informaţii cu privire la organizarea şi derularea procesului de votare pentru românii aflaţi în străinătate pot fi găsite pe saitul Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor pentru Parlamentul European.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Europa, Români în China, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.